Kepeää ja luontevaa pop-rockia – arviossa The Big Moonin Here Is Everything

26.11.2022
BigMoon

LEVYT | Englantilainen indie rock -työjyrä The Big Moon piti raskauden mittaisen hengähdystauon ja palaa kehiin mainion kepeällä ja eloisalla rock-levyllä.

”Levyn kuunneltuaan on saanut käydä läpi monenlaisia fiiliksiä, kaikki yhtä taiten esitettyjä.”

ARVOSTELU

4 out of 5 stars

The Big Moon: Here Is Everything

  • Fiction Records, 2022.
  • Kuuntele: Spotify

The Big Moon on Lontoossa vuonna 2014 perustettu englantilainen indie rock -bändi. Bändin johdossa on laulaja-kitaristi Juliette Jackson. Muita jäseniä ovat kitaristi Soph Nathan, basisti Celia Archer ja rumpali Fern Ford. Kokoonpano on toistaiseksi pysynyt muuttumattomana. Esikoislevy Love in the 4th Dimension ilmestyi vuonna 2017 ja samana vuonna bändi soitti Marika Hackmanin levyllä I’m Your Man. Kakkoslevy Walking Like We Do ilmestyi vuonna 2020.

Kolmannen levyn nauhoitukset alkoivat alkuvuodesta 2021, mutta Juliette Jacksonin raskaus viivästytti levyn tekemistä. Lapsen syntymän jälkeen levy sai uutta vauhtia ja lopulta Here Is Everything (Fiction, 2022) julkistettiin kesällä 2022 ja ilmestyi lokakuussa.

Hyvältähän tämä kuulostaa. The Big Moonin tyyliä hallitsee Juliette Jacksonin lempeä lauluääni. Sen tukena soi pääasiassa kepeä, melodinen rock. Kitaramusiikkia, kyllä, mutta myös kimallusta ja soinnillista rikkautta, jousia taustalla ja pop-sävyjäkin. Bändissä on Jacksonin lisäksi muitakin päteviä laulajia, joten laulupuolellakin on rikkautta ja runsautta.

Here Is Everythingin ykkössinkku on Jessica Winterin kanssa kirjoitettu Wide Eyes, iso ja onnellinen kappale, johon Jackson on kanavoinut iloa lapsen syntymästä. Wide Eyes minutkin levyn ja ylipäänsä The Big Moonin pariin veti, ja onhan se aivan huikean hieno kappale.

Levyllä on isoimman hitin lisäksi paljon vaivihkaisen hyviä biisejä ja monenlaisia sävyjä. Wide Eyesin onnellisuudesta mennään Troublen synnytystraumojen purkamiseen. ”I could build a bridge / With all the tension I’ve got in my jaw”, laulaa Jackson kappaleessa Sucker Punch ja kiteyttää hienosti elämän monia pettymyksiä. Kun lopusta löytyy vielä kaunis tunnelmapala Satellites, levyn kuunneltuaan on saanut käydä läpi monenlaisia fiiliksiä, kaikki yhtä taiten esitettyjä. The Big Moon on tyylikkään pop-rockin ystäville seuraamisen arvoinen bändi.

Mikko Saari

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua