Renée Zellweger. Kuva: Universal Studios
ELOKUVA | Michael Morris on ohjannut viimeisen Bridget Jones -elokuvan, joka on romanttisista komedioista myös paras.
”Renée Zellweger on rauhoittanut Bridgetiä, joka saa nyt useita itselleen merkityksellisiä ja selkeitä ajatuksia.”
ARVOSTELU
Bridget Jones – Mad About the Boy
- Ohjaus: Michael Morris
- Pääosissa: Reneé Zellweger, Loe Woodall, Hugh Grant, Isla Fisher, Emma Thompson, Colin Firth
- Ensi-ilta: 19.2.2025
Bridget Jones on jäänyt leskeksi. Hän on kahden lapsen, 9-vuotiaan Billyn ja 4-vuotiaan Mabelin äiti. Markin kuoleman jälkeen elämä on ollut suruaikaa ja vapaaehtoista työttömyyttä. Bridget muistelee haikeana Markin olemusta ja sanailua.
Elämä lasten kanssa on äänekästä ja sotkuista. Lapset käyvät koulua, jossa uutta on tiukka opettaja Wallaker. Tällä on järkeä, ja yritystä saada sitä lastenkin päähän. Lasten vanhemmat ovatkin vaikeampi paikka väärine käsityksineen lastensa lahjakkuuden suhteen.
Bridgetin kaverit ovat samoja kuin ennen. Entinen poikakaveri Daniel (Hugh Grant) on ikuinen häntäheikki, jolla nainen nuortuu vuosikymmenten vaihtuessa. Työkaveri Miranda (Sarah Solemani) laittaa Bridgetin tiedot Tinderiin. Vanhoja tuttuja ovat myös Jude (Shirley Henderson) ja Rebekka (Isla Fisher), joilla nesteet ovat ikuisessa epätasapainossa.
* *
Tinderin kautta Bridget tapaa jo kerran puistossa kohtaamansa nuoren miehen. Miehen nimi on Roxter (Leo Woodall), hän on 29-vuotias ja lihaksikas. Tavatessaan molemmat saavat sen mitä haluavat ja suhde jatkuu.
Bridget aloittaa työt tv-tuottajana ja tapailee Roxteria. Lapset saavat tehokkaan kodinhoitajan Chloen (Nico Parker) ja asiat näyttävät päällisin puolin hyvältä. Isä vierailee haamuna rauhoittaen lasten iltoja ja ikävää.
Neljäs Bridget Jones -elokuva on ensimmäisen tapaan hauska ja lempeä, elämää uskottavasti myötäilevä. Bridget on kasvanut aikuiseksi, tosin elämän suhteen hän on yhä turhan optimistinen. Hän tekee vähemmän noloja juttuja eikä kaatuile enää niin usein.
Keski-ikäisten naisten ongelmat ovat tapetilla ja räväkästi niitä hoitaa ja kommentoi tohtori Rawlings (Emma Thompson), jonka ronskeilla ohjeilla pärjää arjessa.
Itseään täynnä olevat miehet eivät ole enää muotia. Naisten ikääntyessä heidän vaatimuksensa muuttuvat eikä kirkkaasta aivotoiminnasta ole haittaa. Tosin hetkittäin nuoren miehen huomio lisää itsetuntoa.

Colin Firth esittää edesmennyttä Mark Darcya. Kuva: Universal Studios
* *
Renée Zellweger on rauhoittanut Bridgetin hahmoa, joka saa nyt useita itselleen merkityksellisiä ja selkeitä ajatuksia.
Hugh Grant on yhä kyyninen ja lakoninen. Hän puhuu rennosti hävyttömyyksiä, mutta yllättää lopulta myös tekemisillään.
Chiwetel Ejiofor on varma ja tavallinen opettaja Wallakerilla, jolla on yllättävän paljon merkitystä tarinan edetessä.
Mukana vilahtaa myös muuta brittinäyttelijöiden parhaimmistoa. Bridgetin edesmenneenä isänä nähdään Jim Broadbent, joka antaa viisaan neuvon, ja ikuisesti epäilevänä äitinä Gemma Jones.
Elokuvassa on paljon tuttua, mutta myös paljon uutta. Mielenkiinto säilyy alusta loppuun. Elokuva ei kuitenkaan ole ihan tavallinen pari- ja ihmissuhde-elokuva. Ehkä tähän onkin hyvä lopettaa tämän naisen tarina.
Ohjaaja Michael Morrisin edellinen ohjaus oli puhutteleva draama To Leslie (2022).
Maija Kääntä
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
CIA:n paras mies on agenttina heiluva perusjamppa, joka toimii sankarillisesti, kun kukaan ei näe – arviossa The Amateur
ELOKUVA | Kellarityöhuoneestaan ihmisten ilmoille kapuavan nörtin mielessä hehkuu kosto vaimon tappajille elokuvassa The Amateur.
Tragedia ja trilleri vanhemmista, joiden lasten väitetään tapelleen – arviossa Vanhempainilta
ELOKUVA | Norjalaisen Halfdann Ullmann Tøndelin ohjaama elokuva on aiheensa puolesta ikuisesti ajankohtainen.
Ranskalaiselokuvan naiset miettivät onko rakkaus parisuhteessa tarpeellista – arviossa Kolme ystävää
ELOKUVA | Kukaan Emmanuel Mouret’n elokuvan henkilöistä ei ole täydellinen ja se viehättää. Jokaisella riittää ongelmia ja ihmissuhteita, jotka antavat ja ottavat.
Rakkautta ja kuolemaa juhlitaan yksin ja yhdessä – arviossa Kahden auringonlaskun välissä
ELOKUVA | Islantilaisen Rúnar Rúnarsson elokuva Kahden auringonlaskun välissä
kertoo kauniisti ja hellästi vakavista asioista.