Aikuiset naiset Italiassa – arviossa uusi Book Club -jatko-osa

16.09.2023
BOOK CLUB: The Next Chapter

Bergen, Keaton, Fonda & Steenburgen. Kuva: UPI Media

ELOKUVA | Neljän jo ikääntyneen, sievästi sanottuna aikuisen naisen polttarimatka Italiaan on täynnä vauhtia, muistoja ja tapaamisia vailla varsinaisia merkityksiä.

”Kommellukset ovat turhan tuttuja ja näiden taitavien näyttelijöiden taidot jäävät käyttämättä.”

ARVOSTELU

2 out of 5 stars

Book Club – uusi luku

  • Ohjaus: Bill Holderman
  • Rooleissa mm.: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburger
  • Ensi-ilta: 18.8.2023

Neljän jo ikääntyneen, sievästi sanottuna aikuisen naisen polttarimatka Italiaan on täynnä vauhtia ja muistoja, jotka johtavat tapaamisiin, vailla varsinaisia merkityksiä. Tai sitten kyse on vain alusta ja lopusta ennen päätöksiä.

Vivian (Jane Fonda) on päässyt avioliittokammostaan ja lähtee kolmen kaverinsa kanssa polttarireissulle Italiaan. Hänen häänsä on tarkoitus pitää viikonlopulla Toscanassa. Kaverit ovat Diane (Diane Keaton), ikuinen poikaystävään sitoutunut sinkkuleski, eläköitynyt tuomari Sharon (Candice Bergen) ja Carolin (Mary Steenburger), kokinkoulutuksen saanut perheellinen.

Heidän yhteinen harrastuksensa ovat kirjat sekä kirjakerho, joka oli aiheena aiemmassa elokuvassa Book Club – väreileviä lukunautintoja (2018).

Hetkittäin porukka osaa nauraa itselleen ja toisilleen. Hetkittäin aika vain kuluu tuttujen kommellusten, matkailun ilojen ja surujen tai hetken huuman parissa.

Miehiä esittävät Vivianin charmantti sulhanen Don Johnson, Carolinin aviomies Graig T. Nelson ja Dianen tuntemattomaksi muuttunut poikaystävä Andy Garcia. Sharonille jää mietittäväksi vanhahko eläköityvä italialainen poliisipäällikkö.

Kaikenlaiset kommellukset ovat turhan tuttuja ja näiden taitavien näyttelijöiden taidot jäävät käyttämättä. Voi olla, että kysymyksessä on positiivinen hajatelma siitä, että ikääntyneetkin saavat ja voivat rakastaa omien halujensa mukaan.

Maija Kääntä

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua