KIRJAT | Suomen syntyä ja Venäjää paljon tutkinut sosiologi Risto Alapuro eli vallankumouksen keskiössä Moskovassa vuosina 1990–1991, tarkkaili ja päivitti huomionsa, kun Neuvostoliitto hajosi ja maa mureni.
Pentti Stranius
Jarmo Stoorin Prässissä kädenväännön MM-kisa ja sen yksi ottelu on venytetty onnistuneesti romaanin mittaiseksi
KIRJAT | Jarmo Stoor on selvästi omimmillaan kilpailujännityksen ja hikisen rääkin kuvailevana kertojana, kärsimyksen ja riemun, tappion ja voiton kokeneena. Filosofinakin.
Kaksitoista kompromissia Tallinnassa – arviossa Sergei Dovlatovin Kompromissi
KIRJAT | Neuvostoliitosta aikanaan New Yorkiin emigroituneen Dovlatovin ironia ja satiiri hersyy, poukkoilee ja kukoistaa omalla erikoisvenäläisellä tavallaan.
Julia Thurén kirjoittaa keskiluokan kulutushuolista – arviossa Tieto-Finlandia-ehdokas Kaikki kuluttamisesta
KIRJAT | Haluatko tietää miten keskiluokkainen suomalainen voi kuluttaa kestävästi, laatutietoisesti ja ympäristöystävällisesti? Aika moni on ilmeisesti halunnut; suositun bloggarin tietokirja on keikkunut syksyn lainaus- ja myyntitilastojen kärjessä.
Poliisin arki on kaukana televisiosarjoista – arviossa Ilpo Keiskin tietokirja Rikostutkijana Kymenlaaksossa
KIRJAT | Rikossarjojen ja toimintaelokuvien poliisit ovat usein fyysisiä hahmoja, jotka ase kädessä metsästävät milloin ketäkin kieroa sarjamurhaajaa tai huippuovelaa gangsteria. Siksi on joskus virkistävää lukea oikean poliisin mietteitä työstään, esimerkiksi Suomessa.