KIRJAT | Psykologisista trillereistään tunnetun amerikkalaisen ensimmäinen suomennettu romaani kertoo unelmien työpaikan saavasta kotiapulaisesta.
Pentti Stranius
Anna Ahmatovan elämä, kohtalo ja runous vihdoinkin suomeksi – Anneli Heliön elämäntyö julki
KIRJAT | Anneli Heliö on tutkinut ja suomentanut venäläisen runoilijan Anna Ahmatovan elämänvaiheita ja runoja ansiokkaasti jo vuosikymmeniä.
Monikasvoinen Matti Kurikka – tietokirja piirtää pilkatusta ja palvotusta agitaattorista kiehtovan muotokuvan
KIRJAT | Utopistisesta Sointulastaan parhaiten tunnettu Matti Kurikka oli ristiriitainen hahmo, jolla oli silti vankkumattomia kannattajia aina kun hän jostain hankkeesta intoutui.
Sota ja karkuruus – Tuija Saarinen-Härkösen Rintamakarkurit on tapaustutkimus sotilaasta nimeltä Eino Hietarinne
KIRJAT | Tuija Saarinen-Härkösen teos on tervetullut lisä sodasta kertovaan tietokirjallisuuteen. Se on perinpohjainen tapaustutkimus yhdestä sotilaasta, jonka sotilasuraa varjosti suurelta osin juuri karkuruus.
Liikkuminen vähenee kaikissa ikäryhmissä – arviossa Hannu Itkosen tietokirja Liikkumisen sosiologia
KIRJAT | Liikkumisen sosiologia on kansainvälisestikin tunnetun Hannu Itkosen viimeisin teos. Se on eräänlainen yhteenveto, mutta myös tietynlainen irtiotto pelkästä ”liikunta”-käsitteestä.
Venäläiset ovat kautta aikojen kapinoineet hallitsijoitaan vastaan – arviossa Risto Alapuron Vallankumouksessa
KIRJAT | Suomen syntyä ja Venäjää paljon tutkinut sosiologi Risto Alapuro eli vallankumouksen keskiössä Moskovassa vuosina 1990–1991, tarkkaili ja päivitti huomionsa, kun Neuvostoliitto hajosi ja maa mureni.