#5 Matti Alapoti

Kulttuuritoimitus
29.05.2020
5 Matti Alapoti Elamanmakuinen

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -sarjan viidentenä teoksena Kulttuuritoimituksella on kunnia esitellä tunnetun vanhan polven tamperelaistaiteilijan herkkä piirros tältä keväältä.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Matti Alapoti (s. 1934, Vaasa) osallistuu luonnollisesti ammattilaisten sarjaan: hänellä on takanaan pitkä ja kunniakas ura kuvataiteilijana. Alapotin debyyttinäyttely oli vuonna 1957 Raumalla ja valtion ylimääräinen taiteilijaeläke myönnettiin hänelle vuonna 1998. Siihen välille mahtuu paljon. Mitä kaikkea, sitä voi tutkia Kuvataiteilijamatrikkelista.

Lisää Alapotin piirroksia löytyy Instagram-tililtämme (@kulttuuritoimitus).

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää