Poikkeustila #3: Anitta Vuorisola

Anitta Vuorisola poikkeustila kulttuuritoimitus 1 B

Poikkeustila-sarjassa ihmiset kuvaavat sitä, miltä heidän maailmansa näyttää nyt. Valokuvaaja Anitta Vuorisolan kalenteri on tavallisesti täynnä juoksuja, mutta nyt monien menojen päälle on täytynyt piirtää ruksi.

Lempäälä 19.3.2020 kello 16.30. Isäni, 83, suree, ettei pääse tapaamaan tehostetussa palveluasumisessa asuvaa, syöpäsairasta vaimoaan. Äidin hoitokodissa kaikki vierailut on kielletty. Vein isälle tänään ruokaa oven taakse.

Hatanpään Arboretum 19.3.2020 kello 17.30. Nyt tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista ja välittämistä. Merkkejä rakkaudesta voi löytyä yllättävistäkin paikoista. Rakkaus on kekseliäs.

Härmälänsaari, Tampere,19.3.2020 kello 18.30. Tapasin tamperelaisen kuvataiteilija Sanna Saastamoisen. Hän oli tullut ihailemaan auringonlaskua Härmälänsaareen. Saastamoisella on näyttely Tahmelan huvilalla, mutta huvila on suljettu pandemian vuoksi.

Pirkkala, 20.3.2020 kello 15. Jumpat peruttu. Kuoro peruttu. Valokuvausseuran näyttely suljettu. Jumppaan virtuaalisesti, valokuvausseura kokoontuu verkossa keskiviikkoisin ja kuoro laulaa Zoom-sovelluksen avulla.

Koskikeskus, Tampere, 23.3.2020 kello 14. Julius yrittää tehdä kauppaa Telian myyntipisteessä. Hän kertoo, että vain ani harva pysähtyy ja ero aiempaan on kuin yöllä ja päivällä. Hän ei ole koskaan nähnyt Koskikeskusta näin hiljaisena. Aika käy pitkäksi.

Tampereen seudun joukkoliikenteen nysse, 23.3.2020 kello 16. Tilaa on. Bussi nro 1 on normaalisti tupaten täynnä matkustajia. Nyt neljän ruuhkassa kyydissä vain kourallinen ihmisiä.

Anitta Vuorisola, kuvat ja kuvatekstit

Muihin Poikkeustila-sarjan juttuihin pääset täältä.

Pin It on Pinterest

Share This