Viikon runo #26: Arto Lappi

Kulttuuritoimitus
31.10.2022
26 arto lappi viikon runo by minna eloranta kulttuuritoimitus 1

Viikon runo tarjoilee mielenrauhaa uuden viikon aloitukseen. Kristiina Wallin, Arto Lappi, Tuija Välipakka ja Juhani Ahvenjärvi ovat valinneet teoksistaan 44 runon kokoelman. Näyttelijät Eriikka Magnusson ja Auvo Vihro esittävät runot vuoroviikoin yksi kerrallaan. Kulttuuritoimituksella on kunnia julkaista runovideo joka maanantaiaamu maaliskuulle 2023 asti.

Päivi Vasara, teksti
Minna Eloranta, kuvitus

Runo ”Lapset ovat pallonmuotoisia ja eläimet” teoksesta Korallimieli (Enostone).

Löydät runon alta kuvana. Jos luet runoa puhelimella, kokeile puhelimen kääntämistä vaakatasoon miellyttävämmän lukukokemuksen saamiseksi. 

26 runo Arto Lappi 1

* *

Löydät Viikon runot aina Kulttuuritoimituksen etusivulta ja videokanavaltamme Youtubesta. Pääset suoraan Viikon runo -soittolistalle tästä linkistä. Sarjassa julkaistaan yksi runo viikossa. Julkaisupäivä on maanantai. Sarja päättyy 44 runon jälkeen maaliskuussa 2023.

Runojen järjestys on sattuman dramaturgiaa, mutta ne etenevät neljän sarjoissa runoilijoiden vuorotellessa tässä järjestyksessä: Kristiina Wallin, Arto Lappi, Tuija Välipakka ja Juhani Ahvenjärvi.

Runot lausuvat näyttelijät Eriikka Magnusson ja Auvo Vihro. Kuvitukset ovat Kulttuuritoimituksen hovikuvittajan Minna Elorannan käsialaa. Äänet on taltioinut Niklas Vainio ja videot koostanut Marita Salonen. Sarjan suunnittelussa on saatu apua Erkki Kiviniemeltä

viikon runo runoilijat kulttuuritoimitus 1300px 1

Runoilijat  Kristiina Wallin (vas.), Arto Lappi, Tuija Välipakka ja Juhani Ahvenjärvi kertovat ajatuksistaan Viikon runo -sarjan yhteydessä alta löytyvistä Päivi Vasaran haastatteluista.

Kulttuuritoimituksen hovivalokuvaaja Ulla-Maija Svärd kuvasi heistä kolme, lisäksi hän on kerännyt julkaistujen teosten kuvat runokirjojen sivuilta kustantajien siunauksella. Kristiina Wallinin valokuvasi Henrietta Soininen. Haastatteluista Ulla-Maija Svärd on kuvannut lausujat Eriikka Magnussonin ja Auvo Vihron sekä äänittäjän Niklas Vainion. Minna Elorannan kuvasi Päivi Vasara.

* *

Viikon runo


Joka maanantaiaamu Kulttuuritoimituksessa

Haastattelut

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua