Sunnuntaisitaatti #34: Blanca

24.01.2021
34 sunnuntaisitaatti Blanca

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä kertaa on puhe rakkaudesta. Espanjalainen kirjailija-toimittaja Milena Busquets kirjoitti omasta elämästään romaanin, josta tuli heti suuri menestys.

Entiset puolisot, naimisissa oleva rakastaja ja muutamat muut kiehtovat miehet ovat mukana nelikymppisen Blancan suuressa surussa. Hän on juuri haudannut vahvan äitinsä.

Miesten lisäksi Blancan elämä täyttyy ystävistä, lapsista ja koirista. On kesä ja loma, talo täynnä elämää vuorokauden ympäri. Silti kaiken keskellä on suuri tyhjyys.

Blancan hahmon kautta Milena Busquets pohtii ihmisen suhdetta rakkauteen:

”Rakkaus on ainoa, mikä pelastaa meidät. Miehet ja jotkut fiksut naiset tietävät, että myös työ, kunnianhimo, ponnistelu ja uteliaisuus pelastavat meidät.”

Vai pelastaako mikään sittenkään…

Tämäkin menee ohi nousi myyntilistojen kärkeen Espanjassa heti ilmestyttyään vuonna 2015. Kirjan oikeudet myytiin nopeasti liki 30 maahan.

Milena Busquets: Tämäkin menee ohi. Otava, 2016. Suomentanut Tarja Härkönen. Alkuteos También esto pasará (Anagrama, 2015). Voit tutustua kirjaan käännöskirjallisuuden verkkolehdestä Maailmankirjat.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua