Sunnuntaisitaatti #21: Kimmo Pohjonen

11.10.2020

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla haluamme kertoa, miten harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen joutui putkaan ja sai sakot viikko sitten, kun hän puolusti nuoria poliiseja vastaan mielenosoituksessa ilmastonmuutosta vastaan.

Yle uutisoi 5.10.2020 Ekokapinan Hätäjarru-mielenosoituksen jälkimainingeista. Kun poliisi alkoi sumuttaa väkijoukkoa Helsingin Kaisaniemessä pippurisumutteella, paikalla ollut harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen meni mielenosoittajien ja poliisin väliin.

Hän sai itse kaasua, joutui putkaan ja sai 700 euron sakot.

Hän kertoo Ylen jutussa:

”Menin shokkiin, juoksin siihen eteen ja sanoin poliisille pariinkin otteeseen, että näin ei voi tehdä. Sain itsekin sumutuksen kasvoille, mutta en lähellekään niin paljon kuin ne nuoret mielenosoittajat, jotka saivat lähietäisyydeltä mielettömän määrän pippurisumutetta silmiinsä.”

Kimmo Pohjonen on huolissaan paitsi ilmastonmuutoksesta, myös nuorista:

”Tuntuu, että mikään ei ole muuttunut 30 vuodessa. On karmeaa katsella nuorten ahdistusta ja masennusta ilmastonmuutoksesta. Kun he yrittävät saada hätähuutonsa esiin, heitä kohdellaan kuin rikollisia. Eihän voi olla nykypäivän Suomea tai demokratiaa, että nuoria kohdellaan näin. Heitä pitäisi kuunnella ja antaa vaikka osallistua jollain tavoin päätöksentekoon.”

Kimmo Pohjosta suretti erityisesti se, että monet nuorista olivat hyvin nuoria – alle 20-vuotiaita ja alaikäisiäkin.

Lue Ylen koko juttu tästä.

[Kuva: Petri Kivinen]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This