Sunnuntaisitaatti #18: Pekka Sauri

20.09.2020

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla tarkastelemme työelämäprofessori Pekka Saurin kokemaa herätystä: maailma näyttää ihan toiselta Kehä III:n ulkopuolella kuin sisäpuolella.

On aina hienoa, kun ihminen myöntää olleensa vääränsä ja ilmoittaa muuttavansa mielipidettään. Poliitikon vilpitön takinkääntö on erityisen kunnioitettavaa. Pekka Sauri kertoo omasta koronakesästään MTV Uutisten kolumnissa otsikolla Maalaisten vähättely saa nyt riittää – näin minusta tuli landepaukku

”Kesällä totesin noin kymmenessä sekunnissa, että maalla asuminen ilman autoa on täysin epärealistinen ajatus. Maaseutunäkökulmasta cityvihreiden autottomat keskustat, pyöräilybaanat ja joukkoliikennepainotus näyttävät kovin kaukaisilta ja varmasti monen mielestä silkalta naiivilta kohkaamiselta.”

Sauri värittää tekstiään tarinalla kohtaamisella oikean maalaisen kanssa ja päätyy lopuksi uuteen poliittiseen linjanvetoon:

”Maaseudun asukkaat ansaitsevat täsmälleen saman kunnioituksen ja ihmisarvon kuin metropolinkin.

Vastoin aiempia kestävän kehityksen tavoitteitani olen myös sitä mieltä, että valtion pitäisi tukea Finnairin lakkautuslistalla olevien maakuntakeskusten lentoyhteyksiä siihen asti, että nopeat junayhteydet toteutuvat.”

Tästä pääset MTV Uutisten juttuun.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Sunnuntaisitaatti #21: Kimmo Pohjonen

Sunnuntaisitaatti #21: Kimmo Pohjonen

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla haluamme kertoa, miten harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen joutui putkaan ja sai sakot viikko sitten, kun hän puolusti nuoria poliiseja vastaan mielenosoituksessa ilmastonmuutosta vastaan.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This