Sunnuntaisitaatti #17: Timo Airaksinen

13.09.2020

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla mietimme, mitä filosofian emeritusprofessori Timo Airaksisella on sanottavaa onnellisuudesta.

Filosofian emeritusprofessori Timo Airaksinen pohtii Yhteishyvä-lehdessä mielenkiintoisella tavalla onnellisuuden määritelmää ja sitä, miksi me suomalaiset olemme aina niin uskomattoman onnellisia tutkimusten mukaan:

”Miten tutkimustuloksen voisi tulkita? Jos ajatellaan, että Suomi on kaikkein onnellisin maa, tätä maata ei saa enää kehittää. Mitään ei saa enää muuttaa.”

Onnellisuus, kuten kaikki maailmanasiat, on suhteellinen käsite. Kuitenkin me valitamme talvesta ja kaipaamme Espanjaan, mutta toisaalta espanjalaiset ovat tutkimusten valossa vähemmän onnellisia kuin suomalaiset.

Timo Airaksinen epäilee, että nöyrä kansanluonteemme tekee meistä erityisen onnellisia. Niinpä onnellisuus voisi tarkoittaa sitä, mitä ihminen itse tarkoittaa sillä. Onnellisuus voi siis olla ihan mitä tahansa.

Tästä pääset Yhteishyvän juttuun.

[Kuva: Marita Salonen]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Sunnuntaisitaatti #18: Pekka Sauri

Sunnuntaisitaatti #18: Pekka Sauri

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla tarkastelemme työelämäprofessori Pekka Saurin kokemaa herätystä: maailma näyttää ihan toiselta Kehä III:n ulkopuolella kuin sisäpuolella.

lue lisää
Sunnuntaisitaatti #16: Rei Shimuran mies

Sunnuntaisitaatti #16: Rei Shimuran mies

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Joskus fiktiiviset hahmot puhuvat viisaampia kuin todelliset henkilöt konsanaan. Tällä viikolla dekkarisankari Rei Shimura saa hyvän neuvon tuoreelta aviomieheltään.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This