Sunnuntaisitaatti #13: Hannu Väisänen

16.08.2020
hannu vaisanen kulttuuritoimitus

Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Taiteilija Hannu Väisänen analysoi tuntemuksiaan koronakriiisistä kotonaan Ranskassa Kulttuuritoimituksen Sami Nissiselle. Haastattelu julkaistiin 27.5.2020.

Korona-aika ei ole haitannut kohtaamista tässä etänä tehdyssä haastattelussa. Hannu Väisänen kertoo avoimesti, millaista hänen elämänsä on ja on ollut eri aikakausina.

Pandemia-ajasta Väisäsellä on valoisia näkökulmia.

”Kun tämä kriisi tuli päälle, niin Suomessa ja vielä enemmän Ranskassa tuli sellainen tunne, että nyt kaikki muuttuu, katharsis, että tässä on hyvääkin, ja paljon pahaa energiaa palaa pois. Nyt kun tämä juttu on edennyt, vaikuttaa siltä, että reaalipolitiikka valtaa enemmän alaa. En ole pessimisti, mutta olen tullut realistisemmaksi ja skeptisemmäksi. Ihmisten halu matkustaa, törsätä, ostaa ja kuluttaa tulevat hyvin joutuin takaisin.”

Hannu Väisänen pohti toukokuussa myös taiteen hyvää tekevää vaikutusta.

”Kun jokin teos on hyvä, niin se tuntuu vielä paremmalta tässä kriisiajan kontekstissa.”

Haastattelu on kuvitettu hienoilla otoksilla taiteilijan omasta arkistosta. Lue koko juttu täältä

[Kuva: Hannu Väisäsen arkisto]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Sunnuntaisitaatti #16: Rei Shimuran mies

Sunnuntaisitaatti #16: Rei Shimuran mies

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Joskus fiktiiviset hahmot puhuvat viisaampia kuin todelliset henkilöt konsanaan. Tällä viikolla dekkarisankari Rei Shimura saa hyvän neuvon tuoreelta aviomieheltään.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This