Sunnuntaisitaatti #12: Jani Matti Juhani

09.08.2020

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Muusikko Jani Matti Juhani – aiemmin Jann Wilde – kertoi Kulttuuritoimituksen Antti Lähteelle, mitä tapahtuu, kun rock’n’roll-unelma osoittautuu painajaiseksi. Haastattelu julkaistiin 30.3.2020.

Jann Wilde & Rose Avenue hurmasi euroviisufaneja yli kymmenen vuotta sitten. Jutussa Jani Tuovinen kertoo avoimesti ajasta, jolloin kaikki meni pieleen – sosiaaliset tilanteet olivat painajaisia yliherkälle miehelle. Hän puhuu ankeasta lapsuudesta, köyhyydestä, isän itsemurhasta.

”Joudun edelleen valmistautumaan etukäteen, jos lähden yksin kauppaan. Hirvittää, jos vastaan tulee joku tuttu, jota pitäisi moikata. Mitä jos muistankin kasvot väärin ja moikkaan tuntematonta? Siksi mä usein pakenenkin aurinkolasien taakse – voin ainakin teeskennellä, etten näe ketään.”

”Mä olen soittanut keikkoja, vaikka mua on ahdistanut ja pelottanut, ja selvinnyt siitä. Ja mä olen ollut suorissa tv-lähetyksissä kauhusta jäykkänä, ja selvinnyt siitä. Kyllä se auttaa, kun tietää että erilaisista tilanteista selviää. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö ne tilanteet tuntuisi epämiellyttäviltä.”

Esiintymistilanteessa Tuovinen jättää silmälasit taskuun, jolloin yleisö näyttäytyy harmaana, hahmottomana massana.

Jutussa puhutaan tietysti paljon myös musiikin tekemisestä. Videot esittelevät niin Jann Wilden kuin Jani Matti Juhanin. Lue juttu täältä.

[Kuva: Susanna Ågren]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Sunnuntaisitaatti #18: Pekka Sauri

Sunnuntaisitaatti #18: Pekka Sauri

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla tarkastelemme työelämäprofessori Pekka Saurin kokemaa herätystä: maailma näyttää ihan toiselta Kehä III:n ulkopuolella kuin sisäpuolella.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This