Poikkeustila #8: Sari Andersson

Sari Andersson
08.04.2020

Tampereen Työväen Teatterissa lyötiin esitysten suhteen hanskat tiskiin 12.3.2020.

Poikkeustila-sarjassa ihmiset kuvaavat sitä, miltä heidän maailmansa näyttää nyt. Tampereen Työväen Teatteri päätti 12.3.2020 ensimmäisten joukossa lopettaa esitystoimintansa koko kevääksi. Se tarkoitti, että myös tiedottaja Sari Anderssonin kalenteri meni uusiksi.

Neljäs etätyöpäiväni. Toimisto on kompakti – keittiönpöydän kulma. Olen tottunut teatteritalon hektiseen rytmiin. Kaipaan sitä, talon ihmisiä ja toimintaa. Miten hiljainen on kotikadunkin aamu. Viereinen peruskoulu on suljettu ja kadulta puuttuu kouluun menijöiden parvet.

Jokaviikkoinen tiistaipalaveri. Lähdin käymään työpaikalla varta vasten, jotta näen tyyppejä. Kuvasin lämpiön aulan taulut, jotta voidaan katsoa mitä valmiisiin paikkoihin laitetaan. Kuljeskelin tyhjässä lämpiössä ja samalla takaraivossa takoi, että hallitus ilmoittaa kohta ravintoloiden sulkemisesta. Ravintola-ala, tapahtuma-ala, palveluala… Monen elämä on tänä keväänä erilainen.

Kummikoira oli kylässä ja valvoi tiiviisti työntekoa. Maadoitti minutkin paremmin tuoliini. Uudellemaalle on tulossa liikkumisrajoituksia. Seurasin myös Saksan ja muun Euroopan tilannetta tiukasti.

Lounas löytyi valmiina paistipannulta etäpalaverin jälkeen. Avomies on näitä yksityisen terveydenhuoltoalan yrittäjiä, joihin poikkeustilanne osuu. Kotona on nyt kaksi etätyöpöytää.

Järjestyksessään 58. Maailman teatteripäivä. Kävin teatterilla pyörähtämässä. Talo näytti siltä kuin yleensä kesäkuussa, suursiivousvalmiilta. Iloa tuotti työkavereiden pystyyn pistämä nallehaaste. Hämeenpuiston ikkunoilta löytyi monta muutakin nallea kuvassa olevien lisäksi. Palaveerasimme etänä muiden talojen kollegojen kanssa syksyn kuvioista. Täytyy nähdä myös kaiken tämän yli tulevaan.

Sari Andersson, kuvat ja kuvatekstit

Muihin Poikkeustila-sarjan juttuihin pääset täältä.