#66 Nea Tuominen, Saara Forsell, nimimerkki Saarni ja Salka Satokangas

Nea Tuominen Alvin2

Nea Tuominen: Alvin, 2020, digitaalinen piirros.

KUVATAIDE | Salka Satokangas ja nimimerkki Saarni osallistuvat alle 16-vuotiaiden sarjassa, Saara Forsell ammattilaisena ja Nea Tuominen harrastajana. Aiheina ovat oma lapsi, lasten ajatukset koronasta ja lapsen kaltainen lähestymistapa aiheeseen. 

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Nea Tuominen: ”Olen arkkitehti ja asun Turussa. Minulla on kotona pieni Alvin-poika, joka on toiminut piirustuksissa mallina ja nämä ovat ensimmäiset potretit, jotka olen hänestä piirtänyt. Harjoittelin koronavirusepidemian aikana piirtämään kosketusnäytöllä ja nämä ovat siis myös ensimmäisiä digitaalisia piirustuksia, joita olen tehnyt. Innostuin digitaalisesta piirtämisestä paljon koronakeväänä. Kun olemme olleet kotona lapsen kanssa niin hän on toiminut luonnollisesti myös lähes ainoana elävän mallin mahdollisuutena.” 

Saara Forsell Uhka

Saara Forsell: Uhka, 2020, sekatekniikka paperille, 57 x 46 cm.

Saara Forsell on Joensuusta kotoisin oleva ja Tampereella työskentelevä kuvataiteilija. Hän on Taidemaalariliiton, Tampereen Taiteilijaseuran ja Avarataide ry:n jäsen. Forsell on pitkään toiminut opettajana Tampereen seudun työväenopistossa. 

Onko alien sisällä vai ulkona?

Satokangas Saarni 3

Nimimerkki Saarni: Nimetön.

Nimimerkillä esiintyvä 5-vuotias Saarni oli poissa päiväkodista kolmen kuukauden ajan ja lähetti meille piirroksensa karanteenista. 

Salka Satokangas vietti samoin kolme kuukautta kotona eskarin sijasta. Hän loi näyttelyyn hirviön, joka syö koronaviruksia ja muita tauteja: virukselle se on hirviö, mutta ihmisille lempeä. Salka on kuusivuotias.

Satokangas Salka

Salka Satokangas: Koronahirviö.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This