Takaisin jääkaapilta, ne jatkuu taas! Moni odotettu ja yllättäväkin tv-sarja saa jatkoa vuonna 2022

27.04.2022
PÄÄKUVA koskinen

Koskinen. Kuva: Aito Media

TELEVISIO | Jatkokauden saavien tv-sarjojen esittelyssä ovat mukana muun muassa Tampereella kuvattu rikossarja Koskinen, True Detectiven neljäs kausi, Stranger Things, Westworld ja The Mandalorian.

Rikos

Koskinen

Ruutu | 2. kausi | Ensi-ilta: 11.5.2022

Tamperelaisen dekkarikirjailija Seppo Jokisen romaaneihin perustuva Koskinen-tv-sarja ottaa näyttävän startin elokuvateattereissa jo toukokuussa. Sarjan ensimmäisestä jaksosta koostettu elokuva perustuu Jokisen romaaniin Vilpittömässä mielessä, ja koko kausi nähdään myöhemmin Ruutu-palvelussa. Koskisen ensimmäinen tuotantokausi pomppasi Nelosen Ruutu-palvelun kaikkien aikojen katsotuimmaksi draamasarjaksi.

Lue Marita Salosen Kulttuuritoimitukseen kirjoittama arvostelu Seppo Jokisen 26. Koskinen-romaanista Siipirikkoiset (Crime Time, 2021) täältä.

* *

City on a Hill

HBO Max | 3. kausi | Ensi-ilta: 10.7.2022

City on a Hill on eräänlainen köyhän miehen The Wire, joka nojaa Kevin Baconin räyhäkkään karismaan. Kalapuikkoviiksiin ja roikkuvaan pomppaan sonnustautunut roistopoliisi hoitelee hämäriä bisneksiään Bostonin alamaailmassa. City on a Hill on sukua The Wire -sarjalle, mutta se ei ihan yllä samanlaiseen huumoriin ja yhteiskunta-analyysiin, vaikka sarjalla ansionsa onkin.

* *

True Detective

HBO Max | 4. kausi | Ensi-ilta: 2022–2023

True Detective -sarjan ensimmäinen, Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin tähdittämä kausi on yksi parhaimmista koskaan tehdyistä rikossarjoista. Toinen kausi oli liian täyteen pakattu ja sarja taso notkahti, mutta kolmannella kaudella se lähti uuteen nousuun.

True Detectiven neljäs kausi on tuotannossa, mutta aikataulusta ei ole minkäänlaista tietoa, ja on mahdollista, että ensi-ilta luiskahtaa vuoden 2023 puolelle. Aiemmat kaudet kirjoittanut Nic Pizzolatto ei ole mukana, vaan hänen paikalleen on pyydetty Issa Lopez. Pizzolatton poissaolo voi hyvinkin tuoda sarjaan raikkautta, ellei Lopez sorru matkimiseen. Pääetsiväparin muodostavat tällä kertaa Forest Whitaker ja Uma Thurman. Muihin rooleihin on kiinnitetty muun muassa Benicio Del Toro ja Josh Brolin.

True Detectiven kolmannen kauden jaksot 1–4 ovat katsottavissa Yle Areenassa 11.5.2022 saakka ja jaksot 5–8 puolestaan 12.5.–11.6.2022. Sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan HBO Maxilla.

* *

Komedia

Only Murders in the Building

Disney+ | 2. kausi | Ensi-ilta: 286.2022.

Only Murders in the Building on Martin Shortin, Steve Martinin ja Selena Gomezin tähdittämä komediasarja, jossa vanhat teatteri- ja tv-alan konkarit keksivät aloittaa podcastin taloyhtiössään tapahtuneesta kuolemantapauksesta ja pääsevät kuin pääsevätkin oikean rikoksen jäljille.

Sarjassa Steve Martin esittää ikääntynyttä näyttelijää, jonka ohikulkijat tunnistavat 1990-luvun columbomaisesta rikossarjasta Brazzos. Ensimmäisen kauden hauskimpia kohtauksia oli höyrähtäneen Stingin esiintyminen sarjassa, mutta muutoin Steve Martinin elokuvista tuttu tyhmä, mustahko huumori jakaa mielipiteitä.

* *

Kauhu ja scifi

Stranger Things

Netflix | 4. kausi | Ensi-ilta: 27.5.2022

Tätä on odotettu! Koronapandemia siirsi Stranger Thingsin päätöskauden hamaan tulevaisuuteen, vaikka teaseritrailerikin ehdittiin jo päästää julkisuuteen vuosia sitten. Venähtäneen kuvaustauon aikana päänäyttelijätkin ovat kasvaneet jo aikuisiksi.

Kolmoskaudella porukka vähän harveni, mutta odottaa voi, että tilalle tulee runsaasti lisää huutavia kakaroita. Luvassa on hirviöitä, silmien muljauttelua ja parasta 1980-luvun tv-sarjaa sitten 1980-luvun.

Lue Stranger Thingsin kolmannen kauden arvio täältä.

* *

Westworld

HBO Max | 4. kausi | Ensi-ilta: 2022

Tämä jos mikä tuntuu aivan turhalta tekeleeltä, mutta silti pieni kutkutus kertoo, että sarjalle on annettava mahdollisuus. Kolmoskausi ei sijoittunut lainkaan Westworldin villin lännen huvipuistoon, mutta toivottavasti neljännellä kaudella sinne palataan. Westworldin ensimmäinen ja toinen kausi haastoivat katsojaa epälineaarisella kerronnallaan, kun taas kolmoskausi oli suoraviivaisempi. Sarja käsittelee ihmisyyden ja inhimillisyyden rajoja sekä ihmisen määritelmää.

* *

The Mandalorian

Disney+ | 3. kausi | Ensi-ilta: 2022

Disney+-suoratoistokanava täyttyy Star Wars -tarjonnasta niin, että pian edessä on tilanne, jossa uusi sarja alkaa heti entisen päätyttyä. The Book of Boba Fett pyörii vuorotahtiin The Mandalorianin kanssa, uusi Andor-sarja alkaa, ja Obi-Wan Kenobi ja Ahsoka Tanok saavat omat minisarjansa.

Toisen kauden päättyessä Mandalorialainen jätti Baby Yodana tunnetun Grogun erään hyvin tunnetun jediritarin huostaan, mutta suuntaako palkkionmetsästäjä kohti uusia seikkailuja vai kohtaako hän Grogun uudelleen?

Lue The Mandalorian toisen kauden arvio täältä.

* *

Artikkelin vuoden 2022 tulevista uusista suoratoistosarjoista voit lukea täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua