Uusi Tampere: Tunteellista reppuräppiä, hienoja ihmisiä, primitiivistä erotiikkaa ja ”mitä sieltä tulee”

18.07.2019

Pää Kiin Teemu Bergman, Ruusujen Miikka Koivisto, Rosita Luun Merita Berg ja Radio Supernovan Otto Kontio kuuden kysymyksen revolverihaastattelussa.

Perjantaina ja lauantaina 19.–20.7. Hiedanrannan Kuivaamolla järjestetään Uusi Tampere -festivaali, joka ”yhdistää ajankohtaisesti ja tyylikkäästi urbaanin musiikin”.

Festivaalin perjantai on loppuunmyyty, mutta lauantaille saattaa vielä olla tilaa. Kulttuuritoimitus kyseli tyhmiä neljältä festivaalin esiintyjiltä. Kysymyksiin vastasivat Pää Kiin Teemu Bergman, Ruusujen Miikka Koivisto, Rosita Luun Merita Berg ja Radio Supernovan Otto Kontio.

Mikä on parasta Tampereella?

Teemu: 1. Ruoka, myös ja etenkin mustamakkara. Mikäs Veijon Kokkitykki onkaan nykyään nimeltään? 2. Nykymusiikki Rock-Siltasesta Generalsin kautta Ekmanin Jonin bändeihin. 3. Vanhat tamperelaiset punkbändit Kollaasta Kaaokseen. 4. Popeda ja Pate, vanha naapuri Tesomajärvenkadulta. 5. Baarit, etenkin Vastis ja Ylis. 6. Ihmiset 7. Levykaupat 8. Pispala. 9. Nähtävyydet ja historia. 10. Timo Jutila.

Miikka: Olisin osannut vastata tähän paremmin 15 vuotta sitten, kun tuli hengailtua paljonkin Tampereella, mutta ainakin keikat ja keikkapaikat on tosi hyviä. Ja sitten se sellainen siellä järvellä oleva uimaranta, missä on sellaista kalliota ja hyppytorni.

Otto: Rauhaniemen kansankylpylä, Mikko Alatalo ja Popeda.

Merita: Lätäköt, Kaupin vinttikoirakilpailut ja Kaupin KuntoKolmonen.

Ruusujen laulaja-kosketinsoittaja Miikka Koivisto (alla) tykkää ”siellä järvellä olevasta uimarannasta, missä on sellaista kalliota ja hyppytorni”. Kuva: Sanna Lehto

Kenen Uusi Tampere -festivaalilla esiintyvän artistin keikkaa suosittelet?

Teemu: Riston keikkaa, koska Risto on kova. Itseäkin jännittää, että mitä sieltä tulee. En ole vähään aikaan nähnyt.

Miikka: SITOI yhdistelee karismaattisesti tunteellista reppuräppiä ja modernia kokeellista tuotantojälkeä ja ottaa livenä tilan haltuun. Jesse Markin kannattanee nähdä myös.

Otto: Death Hawks -yhtyeen keikkaa. Heiltä tuli juuri ulos hyvä levy ja yhtyeen jäsenet ovat kaikin puolin hienoja ihmisiä.

Merita: Henrik! Sen lisäksi, että show on silkkaa primitiivistä erotiikkaa ja vaaraa tihkuvaa kisakireiden kundien hurmosta, on tämä remmi mitä mainiointa seuraa: luovia, yhteisöllisiä ja villejä.

Radio Supernova -yhtyeen kitaristin Otto Kontion (oikealla) mielestä Death Hawksin uusi levy on hyvä ja yhtyeen jäsenet kaikin puolin hienoja ihmisiä. Kuva: Alt Agency

Miten järjestäjä voisi yllättää sinut mieluisasti?

Teemu: Alkoholittomalla kaljalla. Vessaan jos pääsisi aina tarpeen tullen helposti, sekin olisi ihanaa.

Miikka: Meidän raiderissa on aika peruskamaa, viiniä ja sellaista. Järjestäjä yllättää mieluisasti toimittamalla raiderin kokonaisuudessaan.

Otto: Raiderissamme on muun muassa sour-olutta ja Club Matea. Saunan ja avannon järkkääminen bäkkärille olisi mieluisa yllätys.

Merita: Kylmällä valkkarilla, viskillä, päärynällä.

Mikä on parasta matkamusaa kesällä ympäri Suomea ajellessa?

Teemu: Cock Sparrer, Dead Moon, Roky Erickson, Newtown Neurotics, T.Rex, Angry Samoans, Pagans, Barracudas, Flaming Groovies, vanha soul, vanha kantri, vanha rockabilly ja 1990-luvun gangsta rap.

Miikka: Maantien hälyssä ei herkutella nyansseilla, joten matalalla bassolla ja korkealla diskantilla kovaa iskevä moderni rap toimii aina. Suosituksina Denzel Curry tai Rico Nasty.

Otto: Viime aikoina keikkareissuilla on soinut muun muassa Tapani Kansa, Hector ja afrikkalainen diskomusiikki.

Merita: Tänä kesänä se on ollut Kikka, jota on Arwin (rumpali ja levy-yhtiön setä) kanssa tykätty kuunnella. Kikan biisit kiihdyttää vauhtia.

Hullu Ruusu -yhtyeen Merita Berg esiintyy soolokeikalla Rosita Luu -nimellä ja on kuunnellut tämän kesän keikkamatkoilla Kikkaa. Kuva: Alt Agency

Paras festivaaleilla koskaan näkemäsi keikka?

Teemu: Cypress Hill oli mieletön Provinssissa justiinsa. Paras koskaan näkemäni keikka festareilla on Motörhead Ruisrockissa 2004.

Miikka: The Prodigy Ilosaaressa teininä 1996 taisi muuttaa elämän.

Otto: Slowdive Flow-festareilla tai Jari Sillanpää Joensuun Ilosaaressa.

Merita: Heti muistuu mieleen ainakin aivot rinnuksille mäjäyttänyt Sipe & Salakuljetus Turussa, muinoin H2Ö-festivaaleilla.

Pää Kii -yhtyeen kitaristi-laulajan Teemu Bergmanin mielestä Bryan Adamsin paras biisi on Heaven. Kuva: Wikimedia Commons

Kumpi on parempi biisi: Summer Of 69 vai Boys Of Summer?

Teemu: Boys Of Summer. Bryan Adamsin paras biisi on Heaven.

Miikka: Aika hirveitä molemmat, mutta Boys Of Summeria voisin kuvitella jaksavani kauemmin.

Otto: Boys Of Summer on parempi. Se ei ole yhtä loppuunkulutettu kuin Summer Of 69.

Merita: En pidä oikeastaan kummastakaan.

Uusi Tampere Hiedanrannan Kuivaamolla 19.–20.7. Pää Kii esiintyy pe 19.7. klo 24, Radio Supernova la 20.7. klo 16.30, Rosita Luu la 20.7. klo 21.15 ja Ruusut la 20.7. klo 00.15 (lauantain ja sunnuntain välisenä yönä).

Pin It on Pinterest

Share This