Näin soi etänä syntynyt koronabiisi – Corona Kingsin single Kulttuuritoimituksen ennakkokuuntelussa

Marita Salonen
25.03.2020

Corona Kingsin ensimmäisen singlen kansikuvan suunnitteli graafikko Timo Honkanen.

Mitä muusikko tekee, kun työt loppuvat kuin seinään? Soittaa tietenkin! Ville Lehtovaara aloitti työttömien kavereidensa kanssa korona-antidepressioprojektin. Kulttuuritoimitus seurasi, miten hyväntuulinen Don’t Let Coronavirus Drag You Down syntyi.

Marita Salonen, teksti

Rumpali Ville Lehtovaara keksi aloittaa työttömien kavereidensa kanssa korona-antidepressioprojektin, jossa luodaan huolta ja paniikkia rauhoittava biisi. Lehtovaara on suitsinut Corona Kingsiksi ristittyä porukkaa tiukalla koronamoraalilla: kukaan ei saa tavata yhtään ylimääräistä ihmistä ainakaan levytyksen takia. Kulttuuritoimitukselle hän kertoo puhelimessa näin:

– Tässä on jätkiä mukana ympäri Suomea: Helsingistä, Tampereelta, Ylistarosta ja Kuopiosta. Luvassa on vanhan ajan rokkibiisi. Saksofonisti ei ensin meinannut pysyy kotona. Kysyi, voiko hän mennä pianistin luo, mutta kun ei, Lehtovaara nauraa.

– Me ei saada rahaa mutta mitä väliä – ei tässä ole muutakaan tekemistä. Pidetään edes hauskaa.

Lopulta koko projektiin olisi ollut tulossa soittajia pilvin pimein, mutta Ville Lehtovaara piti loppuun asti tiukasti kiinni siitä, että piti pystyä äänittämään erillään muusta ryhmästä.

– Haitaristi Tapsa Kojo sanoi, että ”oli mahtava saada työskennellä erillään teistä kaikista”. Oon vähän samaa mieltä. Ottaen huomioon nopean aikataulun olen erittäin tyytyväinen. Oli mahtavaa, että Topi Salmi julkaisi biisin tällä aikataululla. Haluan kiittää kaikkia projektiin osallistuneita.

Don’t Let Coronavirus Drag You Down (Emsalö Music Oy) julkaistaan digitaalisena 27.3.2020. 

Säveltäjä-sanoittaja Dave Forestfield kertoo laulun syntyneen 12 tunnissa.

Ville Lehtovaara kertoo koronabiisiprojektista.

Jarkka Rissanen, Lapinlahti. Soitti koronabiisiin hyväntuulisen kitarasoolon ja karjaisi loppuun miehekkään sotahuudon.

Lena Lindroos, Helsinki. Koronabändin toinen helsinkiläisvahvistus, äänitti biisin taustalaulut ohjeistuksen mukaisesti etätyöpisteessään.

Tommi Laine, Tampere. Käpylän kitarakeisari kotiluolastudiossaan. Rakeista kuvaa ja rouheaa groovea.

Wiley Cousins, Tampere. Texasin tornado Cousins eläytyy koronabiisiin. It’s a Wiley thing!