Emma Salokoski esittää lauluja veden ääreltä Paloheinässä: “Kirjoitin riippukeinussa merta katsellen”

28.08.2019
Muusikot Emma Salokoski ja Johanna Juhola.

Virkeä helsinkiläinen kaupunginosafestivaali järjestetään nyt seitsemännen kerran. Paloheinä soi alkaa 6. syyskuuta Juicen virsikirjan helmillä.

Sirpa Pääkkönen

Helsingissä toimii virkeä kaupunginosafestivaali Paloheinä soi, joka tuo konsertteja ja tapahtumia Paloheinään ja sen ympäristöön aina syyskuun puolivälissä. Tänä syksynä musiikkitapahtuma järjestetään seitsemännen kerran.

Tapahtuma sai alkunsa pianisti ja tuottaja Sergei Sokolovin aloitteesta. Hän halusi elävöittää kaupunginosaa tuomalla sinne konsertteja ja lastentapahtumia. Sokolov keräsi ympärilleen työryhmän. Musiikkifestivaalia tuotetaan pitkälle vapaaehtoisvoimin.

Tapahtuma rakentuu aina niin, että pääkonsertti on Hyvän Paimenen kirkossa Pakilassa. Lisäksi on pienempiä konsertteja muun muassa Paloheinän kirjastossa ja Sergei Sokolovin vetämässä Art Jazz -klubissa Paloheinässä.

Tänä vuonna pääesiintyjä on laulaja Emma Salokoski, joka vie kuulijat veden äärelle haitaristi Johanna Juholan kanssa 14. syyskuuta Hyvän Paimenen kirkossa. Konsertissa Salokoski ja Juhola esittävät läpileikkauksen Salokosken tuotannosta. Mukana on lauluja Emma Salokoski Ensembleltä, Maria Ylipään kanssa tehdyltä Omani uni -albumilta ja Salokosken soolotuotantoa.

Konsertin nimi on Lauluja veden alta ja ääreltä.

– Olen kirjoittanut monet tekstini mökillämme Pellingin saaristossa riippukeinussa merta katsellen, ja uskon että vesi elementtinä kuuluu niissä vahvasti, Salokoski kertoo.

Salokoski ja Juhola ovat esiintyneet yhdessä kymmenen vuotta.

– Yhteistyömme on leppoisaa, mukavaa, antoisaa, keskusteluntäyteistä. Tässä kokoonpanossa esitettyinä lauluihin tulee erityinen kaiku ja sävy, etenkin Johannan persoonallisen otteen ansiosta.

Salokoskella on tulossa kiireinen syksy.

– Viime keväänä ensi-iltansa saanut musiikkiteatteriteos Body Positive saa jatkoa. Olen kirjoittanut sen yhdessä kuoroni kanssa. Se perustuu kuorolaisten omiin kokemuksiin ja tuntemuksiin, jotka liittyvät kehoon. Kuorolaiset ovat myös säveltäneet teoksen musiikin. Esitykset ovat 11. ja 12. syyskuuta Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

– Sen jälkeen lähden kuukaudeksi Beninin Villa Karon taiteilijaresidenssiin koreografi Wilma-Emilia Kuosan kanssa työstämään teosta Geisha Dance Concert. Teemme workshopeja paikallisissa kouluissa. Tarkoitukseni on myös äänittää lauluja seuraavaa levyäni varten.

Paloheinä soi

Pe 6.9. klo 19 Lasse Halme & Deep Sea Divers, Syvänmerensukeltaja – Juicen virsikirjan helmiä. Konsertti-illallinen, Ravintola Annan Kartano, Tuomarinkyläntie 18, Helsinki. Varaukset ja tiedustelut:

To 12.9. klo 18 Katri Silolahti, laulu ja piano & Tuukka Vainiola, kitara. Carola! – Tribuutti Carolan musiikille. Paloheinän kirjasto – Paloheinäntie 22, Helsinki. Vapaa pääsy.

To 12.9. klo 19.30 Flamencoduo Anna Murtola, laulu & Joonas Widenius, kitara, ”Del Alma” -konsertti. Sielukasta flamencomusiikkia, Art Jazz & Inna In Style, Sysimiehentie 39 A, Helsinki. Liput 15/10 euroa.

Pe 13.9. klo 18 Sini Hämäläinen Trio: Sini Hämäläinen, laulu & Jussi Liski, piano & Eerik Siikasaari, kontrabasso, Ellingtonista Elton Johniin – jazzin monet kasvot. Hoitokoti Päiväkumpu, Repovuorentie 12, Helsinki. Liput 15/10 euroa.

La 14.9. klo 19 Emma Salokoski & haitaritaiteilija Johanna Juhola: Lauluja veden alta ja ääreltä. Hyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1, Pakila, Helsinki. Liput 17,50 euroa.

Su 15.9. klo 10 Koko perheen Paloheinä soi. Paloheinän ala-aste, Ylipalontie 1, Helsinki. Vapaa pääsy.

 

Lisätietoja: Tapahtuman verkkosivut, Facebook