Kulttuuritoimituksen kootut vinkit koronan ajalle: Fiktio, tietokirjat, levyt, elokuvat, sarjat, pelit, kohteet

18.04.2020
93372665 180048866348763 128070491633090560 n

Suositukset: Täältä löydät kätevästi kaikki Kulttuuritoimituksen suosituskoosteet koronan ajalle, etsit sitten luettavaa, kuunneltavaa, katseltavaa,  pelattavaa tai koettavaa.

Kulttuuritoimitus

Ai ei ole mitään tekemistä? Täältä pesee.

Tästä artikkelista löydät linkit kaikkiin Kulttuuritoimituksen suosituskoosteisiin koronan ajalle. Viime viikkojen aikana olemme suositelleet lukijoillemme tavalla tai toisella erinomaista luettavaa, kuunneltavaa, katseltavaa, pelattavaa tai koettavaa.

* *

50 erinomaista elokuvaa koronan aikana katsottavaksi

Katso Yle Areenasta, miltä Konsta Hietanen näyttikään Poika ja ilves -elokuvassa. Tai nouki suoratoistopalvelujen valikoimista joku Das Bootin tai Billy Elliotin kaltainen klassikko.

Suosituksiamme pääset lukemaan täältä.

40 erinomaista sarjaa ja ohjelmaa koronan aikana katsottavaksi

Ehkä nyt on vihdoin on aika uppoutua The Wireen, Mad Meniin tai johonkin muuhun moderniin klassikkosarjaan, jota sinulle on kyllästymiseen asti suositeltu? Tai ehkä sittenkin Metsoloiden leppoisaa eloa Areenalta.

Lue sarja- ja ohjelmavinkkimme täältä.

50+ erinomaista albumia koronan aikana kuunneltavaksi

Yksi kaipaa poikkeustilanteessa rauhoittavaa kuultavaa, toinen jotain innostavaa. Kulttuuritoimituksen levysuosituksista löydät taatusti myös kaikkea siltä väliltä, ABC:stä ja Autechresta Lassi Valtoseen ja Weather Reportiin.

Lue juttu täältä ja ota talteen Spotify-soittolista täältä.

40 erinomaista peliä koronan aikana pelattavaksi

Ehkä ”social distancing” onkin oivallisinta aikaa erilaisille peleille? Suositusjutustamme löydät Carcassonnen kaltaisia suosikkilautapelejä, klassisia korttipelejä kuten Lupaus ja tietokonepelejä Just Dancen liikunnallisista riemuista Walden, a gamen filosofisempaan pohdiskeluun.

Lue juttu täältä.

Fiktiokirjoja joita jokaisen kannattaisi lukea

Romaaneille ja muulle kirjalliselle fiktiolle omistamaltamme listalta löydät pari tusinaa erinomaista opusta. Hemingwayn, Camus’n ja Marguezin kaltaisten jättiläisten lisäksi joukosta löytyy muun muassa lapsille suunnattua Neropatin päiväkirja -sarjaa ja Antti Holman ”kauheimpia runoja”.

Jutun löydät täältä.

Tietokirjoja joita jokaisen kannattaisi lukea

Kulttuuritoimituksen lukutoukat kokosivat yhteen myös joukon tietokirjasuosikkejaan. Listalle pääsi kiehtovia opuksia ihmisistä ja eläimistä, mutta onpa joukossa muutama rokkikukkokin.

Lue juttu täältä.

Kuva: Anitta Vuorisola

35 vierailemisen arvoista luonnoympäristöä, rakennusta ja retkikohdetta

Kulttuuritoimituksen tekijät keräsivät yhteen joitakin suosikkipaikkojaan eri puolilta Suomea, joissa kannattaa vierailla nyt – tai myöhemmin, kun tilanne antaa paremmin myöten.

Luet juttu täältä.