Helsingin Kirjamessut verkkoon – Messukeskukseen tapahtuma palaa jälleen vuoden kuluttua

Kuva: Emmi Kähkönen / Messukeskus

KIRJALLISUUS | Samalla Helsingin Kirjamessujen 20-vuotisjuhlat siirtyvät vuodella eteenpäin. Tämän vuoden tulevaisuus-teemaisen tapahtuman ohjelmisto julkaistaan 23. syyskuuta.

Sirpa Pääkkönen

Messukeskus päätti siirtää tämän syksyn Helsingin Kirjamessut verkkoon yhdessä kirja-alan toimijoiden ja kirjamessujen toimeksiantajien Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa torstaina 20.8.2020.

Koronatilannetta on seurattu tarkasti keväästä alkaen. Kaikki kehitysryhmässä olivat yksimielisiä siitä, että Helsingin Kirjamessut on syytä siirtää ensi vuoteen.

Toimialan edustajat johtaja Sakari Laiho Suomen Kustannusyhdistyksestä ja toimitusjohtaja Laura Karlsson Kirjakauppaliitosta sanovat, että Helsingin kirjamessut on tärkeä tapahtuma kirja-alalle, mutta myös paljon resursseja vaativa. Tilanne näyttää siltä, että kirjamessujen vahvuudet, suuri kävijämäärä ja tiivis tunnelma kääntyvät sitä vastaan. Nyt halutaan pitää huolta asiakkaista, kirjailijoista ja henkilökunnasta.

– Tänä syksynä meidän piti viettää Helsingin Kirjamessujen 20-vuotisjuhlia, mutta nyt siirrämme nämä juhlat ensi vuoteen ja silloin juhlaan on todella syytä poikkeuksellisen vuoden jälkeen, kertoo tapahtumasta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila.

Verkossa järjestettävillä messuilla ohjelmalla on suuri rooli. Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi on jo tarttunut toimeen.

– Saimme tänä vuonna yli 1 400 ohjelmaehdotusta, joista olemme kevään aika työstäneet ohjelman kirjamessujen 15 lavalle. Työ ei valu hukkaan, koska pääsemme toteuttamaan tapahtuman ohjelmaa verkkomessujen kautta. Kokoamme verkkomessuille ohjelman, joka kattaa kirjallisuuden eri genret, suuret tähdet, uutuudet sekä yhteiskunnalliset keskustelut.

Tänä vuonna Kirjamessujen teemana on tulevaisuus. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 23. syyskuuta.

Kirjamessut järjestetään 22.–25.10.2020. Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This