Helsingin kirjamessujen keskusteluja voi seurata verkosta – vieraina muiden muassa Elizabeth Strout, Jo Nesbø, Lars Kepler ja Heather Morris

Jo Nesbø ja Elizabeth Strout. Kuvat: Helsingin kirjamessut

KIRJALLISUUS | Helsingin kirjamessut tarjoaa ohjelmaa torstaista lauantaihin 22.–24.10.2020. Keskustelunaiheita ovat muun muassa ilmastonmuutos, ruuan tulevaisuus sekä ihmissuhteiden moninaisuus.

Sirpa Pääkkönen

Helsingin kirjamessut tarjoaa ohjelmaa torstaista lauantaihin 22.–24.10.2020 kello 10–20 ja sunnuntaina kello 10–18. Ohjelmassa on 200 kirjallisuuskeskustelua vuoden 2020 kirjoista. Esiintyjiä on yli 400. Suomalaisten kirjailijoiden lisäksi haastatellaan etänä kansainvälisiä kirjavieraita. Mukana ovat muun muassa Elizabeth Strout, Ken Follett, Camilla Läckberg, Camilla Grebe, Jo Nesbø, Lars Kepler ja Heather Morris.

Kirjamessujen yhteiskunnallisissa keskusteluissa aiheina ovat muun muassa ilmastonmuutos, ruuan tulevaisuus, ihmissuhteiden moninaisuus, isot yhteiskunnalliset murrokset, kuten metoo ja Black lives matter. Myös kirja-alalle ajankohtainen äänikirjabuumi on esillä.

Senaatintori- ja Töölö-lavojen ohjelmat lähetetään suorana Messukeskuksesta, Esplanadi-lavan ohjelma on kuvattu etukäteen. Paikan päällä ei ole yleisöä. Kokoaikalipulla (17 euroa) messuja voi seurata tapahtuman aikana ja 8.11.2020 asti.

– Verkkotapahtuma mahdollistaa kirjamessujen seuraamisen mistä tahansa. Ohjelmaa voi seurata kotisohvalta, kuulokkeiden kautta kävelylenkillä tai yhdessä ystävien ja perheen kanssa, kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Messukeskuksen halleihin on rakennettu kaksi ohjelmalavaa, ja paikalla ovat tapahtuman aikana vain esiintyjät, tekniikka ja messujen henkilökunta. Messukeskus on rakentanut lavat ja tekniikan niin, että niitä voidaan hyödyntää myös tulevissa tapahtumissa.

Helsingin kirjamessut 22.–24.10.2020 verkossa osoitteessa kirjamessut.messukeskus.com.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This