LUKEMINEN | Mikko Saari luki tammikuussa parikymmentä kirjaa: runoja, dekkareita, dystopiaa, esseitä ja säeromaaneja. Ensimmäiset kevään kirjajulkaisutkin ehtivät jo luettavaksi.
Kirjallisuus
Suomentaja Satu Ekman: ”Kulttuurintuntemus on kääntäjälle yhtä tärkeää kuin kielentuntemus”
SUOMENTAJAN SANOIN | Espanjankielinen kirjallisuus voi ja elää todella hyvin, mutta Suomessa se on marginaalista. Kaikesta suomeksi käännetystä kirjallisuudesta espanjalankielisen kirjallisuuden osuus on vain pari prosenttia.
Jani Henttonen osti oman työpaikkansa – Lukulaarissa kirja elää pitkän elämän
ANTIKVARIAATTI | Lukulaarissa uskotaan paperiseen kirjaan. Niin uskovat sen asiakkaatkin. Monen lapsiperheen Tampereen kesäretkeen kuuluu käynti Särkänniemessä ja Lukulaarissa.
Pirkkalaiskirjailijat aloittavat 80-vuotisjuhlavuoden lauantaina Kulttuuritalo Laikun Linna-klubilla
TAPAHTUMA | Pirkkalaiskirjailijoiden juhlavuoden käynnistää 28.1.2023 järjestettävä Linna-klubi. Tapahtuman otsikko on ”Elävät ja kuolleet kirjailijat kohtaavat”.
Onko kaikki orwellilaista? Vai onko orwellilaisuudella enää mitään tekemistä Orwellin 1984:n kanssa?
ESSEE | George Orwellin 1984 on klassisen yhteiskunnallisen dystopian kulmakivi. Tämän päivän näkökulmasta puhuttelevampaakin dystopiakirjallisuutta on kirjoitettu, niin Suomessa kuin esimerkiksi Venäjällä.
Esikoiset #4: Vastuun kanssa painiva kokelas ja Suomeen hiihtävä isoisä
KIRJALLISUUS | Esseesarjan neljäs osa esittelee kaksi kirjailijaa, joiden debyytit tarkastelivat yksilöiden osaa mielivaltaisissa ympäristöissä: Esko Raennon ja Daniel Katzin.