Tulikin näyttelijä eikä lääkäri – Ami Räsänen kertoo ammattinsa suloista ja kiroista Finlaysonin lavalla tämän viikon lauantaina

07.06.2022
01 ami rasanen by kari sunnari ttt teatteri kulttuuritoimitus

Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Ami Räsänen. Kuva: Kari Sunnari

HENKILÖ | Kulttuuritoimitus Live käynnistyy lauantaina 11.6. kello 14 Väinö Linnan aukiolla Tampereella. Ensimmäisenä ammatistaan avautuu Marja Aaltion haastattelussa näyttelijä Ami Räsänen.

Marita Salonen

Televisiosta ja teatterista tunnettu näyttelijä Ami Räsänen avautuu ammatistaan lauantaina 11.6.2022 Finlaysonin lavalla Kulttuuritoimituksen Marja Aaltion haastattelussa. Nuori savolaispoika opiskeli sairaanhoitajaksi ja aikoi lääkäriksi ennen kuin tulevaisuus muutti suuntaa. Perheessä tapahtui tragedia, joka on aina vaikuttanut Ami Räsäsen elämään.

Haastattelu on ensimmäinen Kulttuuritoimitus Live -haastattelujen sarjassa. Aaltio ja Räsänen keskustelevat lauantaina kello 14 alkaen Väinö Linnan aukiolla Tampereella.

– Tapasimme tässä yhtenä päivänä Amin kanssa haastattelun suunnittelun merkeissä. Juttelimme paljon hänen nuoruudestaan ja niistä tapahtumista, jotka vaikuttivat siihen, että hänestä tulikin näyttelijä eikä lääkäri niin kuin oli aikomus, Marja Aaltio kertoo.

03 marja aaltio by anitta vuorisola kulttuuritoimitui

Marja Aaltio haastattelee kulttuurin ammattilaisia tunnettujen teosten ja tapahtumien takaa Finlaysonin lavalla Tampereella. Kuva: Anitta Vuorisola

Seuraavina Kanto ja Roukala

Seuraava Kulttuuritoimitus Live on lauantaina 9.7. Silloin fiktio ja todellisuus kohtaavat, kun Marjan vieraana on kirjailija Anneli Kanto. He puhuvat varmasti muun muassa siitä, miten Anneli on herättänyt Finlaysonin alueen henkiin kirjoissaan.

Elokuun ensimmäisenä lauantaina 6.8. Marjan haastattelutunnille saapuu manageri Aki Roukala, mies Maustetyttöjen, Yonan ja monen tapahtuman, kuten Bättre Folkin ja elokuussa Pyynikillä järjestettävän Festivaali-festivaalin, takaa.

02 kulttuuritoimitus live

Kolmen A:n lauantait: näyttelijä Ami Räsänen (vas.), kirjailija Anneli Kanto ja manageri Aki Roukala kertovat ammateistaan Kulttuuritoimitus Liven vieraina kesän aikana. Kuvat: Kari Sunnari / Gummerus Kustannus / Markku Hyttinen

Lähetä kysymyksiä!

Tervetuloa Kulttuuritoimitus Live -tapahtumiin tapaamaan tamperelaisia kulttuuripersoonia! Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, haastatteluiden kesto on noin kolme varttia.

Haastattelijalle voi ehdottaa kysymyksiä lähettämällä postia osoitteeseen .

Kulttuuritoimitus Live: Lauantaina 11.6.2022 (Ami Räsänen), 9.7. (Anneli Kanto) ja 6.8. (Aki Roukala) kello 14. Väinö Linnan aukio, Finlaysonin alue, Tampere.

* *

Finlaysonilla tapahtuu

  • Kulttuuritoimitus Live on osa Finlaysonin alueen kesätapahtumien sarjaa. Lue lisää täältä.
  • Lauantaina 13.8. kello 15 koko perheen konsertissa Väinö Linnan aukiolla esiintyy Kaartin soittokunnan torviseitsikko, solistina Eero Saunamäki. Vapaa pääsy. Konsertti on osa uutta historia- ja musiikkifestivaalia Wanhankaupungin juhlaa. Lue lisää täältä.
  • Finlayson Art Area -taidetapahtuma (FAA) on avoinna yleisölle 10.6.–28.8.2022. Mukana on näyttelyitä, katumaalausalueita ja vihertaideteoksia. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua