KULTTUURIGAALA EHDOKASKEHYKSET Vuoden kulttuuriteko KUVAAJA MA

Aki Roukala kertoo Finlaysonin lavalla tämän viikon lauantaina, miten hänestä tuli manageri ja tuottaja 

04.08.2022
01 kulttuuritoimitus live aki roukala

Marja Aaltio (vas.) kohtaa Väinö Linnan aukion lavalla Aki Roukalan. Kuvat: Anitta Vuorisola / Markku Hyttinen 

HENKILÖ | Kulttuuritoimitus Live esittelee valovoimaisten ammattien edustajia kesän aikana Väinö Linnan aukiolla Tampereella. Lauantaina 6.8. kello 14 manageri ja tuottaja Aki Roukala kertoo työstään Kulttuuritoimituksen Marja Aaltion haastattelussa.

Marita Salonen 

Onko pakko käydä kouluja vai voiko menestyä, jos koulunkäynti jää vain peruskouluun? Voiko yöelämässä pyörimisestä seurata hyödyllisiä tuttavuuksia? Ensi lauantaina lavakeskustelun tiimoilta saattaa saada hyödyllisiä vinkkejä ammatinvalintaan ja urakehitykseen, jos ei halua kulkea ihan perinteisiä latuja. 

Marja Aaltiolle selvisi ennakkotapaamisessa, että Aki Roukalasta tuli tapahtumajärjestäjä ja musiikkimanageri kahden asian ansiosta: hän tutustui hyviin ja sopiviin ihmisiin baareissa ja työssään valokuvaajana. Verkostoista on ollut paljon hyötyä nykyisessä työssä.  

– Managerina Aki luottaa artistiensa omiin visioihin ja tapaan tehdä asioita. Hänelle ei tulisi mieleenkään määrätä Maustetyttöjä tai Litku Klemettiä tekemään asioita tietyllä tavalla, Marja Aaltio kertoo. 

Lauantaina 6.8. kello 14 on siis luvassa mukava keskustelutuokio Finlaysonin alueen Väinö Linnan aukiolla. Meille selviää myös, miten ja miksi Aki on päätynyt Ruotsin, Helsingin ja Hailuodon kautta juuri Tampereelle.       

02 kulttuuritoimitus live

Kolmen A:n lauantait: näyttelijä Ami Räsänen (vas.) ja kirjailija Anneli Kanto tavattiin aiemmin kesällä, nyt Kulttuuritoimitus Liven vieraana on manageri, tuottaja Aki Roukala. Kuvat: Kari Sunnari / Gummerus Kustannus / Markku Hyttinen

* *

Lähetä kysymyksiä! 

Tervetuloa Kulttuuritoimitus Live -tapahtumiin tapaamaan tamperelaisia kulttuuripersoonia! Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, haastatteluiden kesto on noin kolme varttia. 

Haastattelijalle voi ehdottaa kysymyksiä lähettämällä postia osoitteeseen 

* *

Finlaysonilla tapahtuu 

  • Kulttuuritoimitus Live on osa Finlaysonin alueen kesätapahtumien sarjaa. Lue lisää täältä
  • Lauantaina 13.8. kello 15 koko perheen konsertissa Väinö Linnan aukiolla esiintyy Kaartin soittokunnan torviseitsikko, solistina Eero Saunamäki. Vapaa pääsy. Konsertti on osa uutta historia- ja musiikkifestivaalia Wanhankaupungin juhlaa. Lue lisää täältä
  • Finlayson Art Area -taidetapahtuma (FAA) on avoinna yleisölle 28.8.2022 asti. Mukana on näyttelyitä, katumaalausalueita ja vihertaideteoksia. Vapaa pääsy. Lue lisää täältä

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua