Parasta juuri nyt (7.9.2023): Tampereen maauimala, Aseman Kahvila, Kahvipuun korvapuustit, Don Johnson Big Band, Olipa kerran

07.09.2023
KUVA1 Tampereen maauimala

Tampereen maauimalassa on jännittävää uida pimeällä. Kuva: Johanna Peltola

Syyskuu tuli nopeasti! Tässä tulevat Ruuti-klovnin vinkit syyskauteen siirryttäessä. Nyt innostutaan kuutamo-uinnista, korvapuusteista ja keikoista.

1

Uimaruteiinista on hyvä pitää kiinni, vaikka vedet viilenevät. Uimavesien viiletessä rannoilla on yleisesti myös hyvin tilaa. Kuten myös Tampereen upeassa maauimalassa, jonne kannattaa ehdottomasti tehdä retki, jos jäi kesällä käymättä.

Maauimala on auki vielä 24.9.2023 asti. Syyskuussa maauimalan pihalla lämpenee perjantai-iltaisin sauna. Kuutamo-uinnillekin pääsee perjantaina 9.9.

2

Syksyn tullen on hauska käydä kahvilla, huvin ja vaihtelun vuoksi myös itselle uusissa paikoissa. Huomasin, että Aseman kahvila näyttää tällä hetkellä todella tyylikkäältä ja kotoisalta. Aseman kahvilaan voi mennä, vaikka ei olisikaan hyppäämässä junaan — ja aina voi tehdä vaikka jonkin mielikuvitusmatkan!

3

KUVA 2 Kahvila kahvipuu

Kahvila Kahvipuun korvapuustit. Kuva: Johanna Peltola

Löysin lisäksi erinomaisia korvapuusteja Kahvila Kahvipuusta Kuninkaankadulta. Ne menevät kaupungin pullien top vitoseen!

4

Mitä tehtäis? Kuka keikkailee Tampereelle? Tällaisia asioita voi miettiä kesälomien jälkeen.

Onneksi syyskuun tulevat keikat selviävät helposti Kulttuuritoimituksen keikkakalenterista!

Tampereen G Livelabiin on tulossa esimerkiksi Don Johnson Big Band (15.9.) – jee!

5

kUva3 OLipa kerran näyttelyn lampun henki

Olipa kerran näyttelyssä on myös lampun henki. Kuva: Johanna Peltola

Myös taidenäyttelyitä ja gallerioita on hauska kiertää ilmojen viiletessä.

Vapriikissa suosittelen erityisesti Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttelyä. Näyttelyssä vierähtää helposti tunti jos toinenkin leikkien ja satuja kuunnellen!

Johanna Peltola, teksti ja kuvat

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua