Mitä tapahtuu 7.–13.7.2020? Jarkko Ahola, Lumous Gothic Festival, Janne Laine, The Mopomies ja sen sisko, Musta Pispala

jarkkoahola kesa2019 bg

Jarkko Ahola. Kuva: Warner Music Live

Mitä kaikkea Tampereella ja Pirkanmaalla tällä viikolla tapahtuu? Jokatiistaisella palstalla listaamme viikon tärkeimmät kulttuuritapahtumat konserteista näyttelyihin ja muihin rientoihin.

Näyttelyt: Janne Laine Mäntässä

Pispalan nykytaiteen keskuksessa eli Hirvitalossa järjestetään keskiviikkona 8.7. Göteborgissa asuvan taiteilijaparin Kaisa Luukkosen ja Peter Rosvikin taiteilijatapaaminen.

Luukkonen ja Rosvik tulevat Tampereelle kahden viikon koronakaranteenin kautta ja toteuttavat yhteistyössä paikka- ja aikasidonnaisen teossarjan. Vierailu on osa Hirvitalon Hitaan matkustamisen ja kestävän kulttuurivaihdon ohjelmaa.

Tiina Eräpuun näyttely Siirtymiä avattiin Tahmelan Huvilalla maanantaina 6.7. Näyttelyn nimi viittaa koteihin ja muuttuviin elämänpiireihin – ihmisiin sekä paikkoihin. Teokset on toteutettu metalligrafiikan menetelmillä, usein erikokoisia kuva-aiheita yhdistäen.

Samoin maanantaina 6.7. avattiin noin kymmenen taiteilijan kesänäyttely Mänttä-Vilppulan Sampolassa. Mukana on ”iloisesti sekaisin ja sulassa sovussa ammattilaisia, harrastelijoita, itse oppineita ITE-taiteilijoita ja
kaikkea siltä väliltä”.

Nokian Hinttalan kotiseutumuseossa avataan tiistaina 7.7. Virve Mäkipään ja Jonna Viljasen näyttelyt. Mäkipään näyttelyssä Matkamuistoja ja muistikuvia on esillä piirustuksia ja maalauksia. Viljasen näyttely Muuttuva valo koostuu öljyväri- ja akvarellimaalauksista sekä valokuvista.

Serlachius-residenssin Galleriassa Mänttä-Vilppulassa alkaa keskiviikkona 8.7. valokuvataiteilija ja graafikko Janne Laineen näyttely Valoa kohti. Tamperelainen Laine on tänä keväänä muuttanut työhuoneensa Mänttään.

Lempäälän Kuokkalan museoraitilla alkaa keskiviikkona 8.7. näyttely Kiskojen kolketta. Näyttely kertoo Lempäälän vanhoista pysäkeistä ja seisakkeista juhlistaen Lempäälän valintaa vuoden 2020 rautatiekunnaksi.

Perjantaina 10.7. alkaa Kangasalan kotiseutumuseossa paikallisten näkötornien historiaa valokuvien ja tarinoiden kautta käsittelevä näyttely Harjujen huminaa.

Samoin perjantaina 10.7. alkaa Urjalan kirjastossa näyttely Päiväläispoika, joka kertoo kuvien ja tekstien kautta kirjailija Väinö Linnan lapsuudesta ja nuoruudesta Urjalassa 1920- ja 1930-luvuilla.

Teatteri: Ensi-ilta Haikassa

Suomen Musiikkiteatterin musiikkikomedia The Mopomies ja sen Sisko saa ensi-iltansa Pirkkalan Haikan kesäteatterissa keskiviikkona 8.7. Näytöksiä on 6.8. asti.

nakemiinneuvostoliitto1 photo elenlotman exitfilm2019

Niklas Kouzmitchev (keskellä), Ülle Kaljuste ja Tõnu Oja jättävät jäähyväisiä Neuvostoliitolle. Kuva: Elen Lotman / Exitfilm

Elokuva: Neuvosto-Viro 30 vuotta sitten

Tällä viikolla Suomen elokuvateattereihin saapuu kaksi ensi-iltaa, joiden molempien nimissä heitetään hyvästejä.

Näkemiin Neuvostoliitto on Lauri Randlan käsikirjoittama ja ohjaama koko perheen draamakomedia, joka kuvaa inkerinsuomalaisen perheen arkea Neuvosto-Virossa 1980- ja 1990-luvun taitteessa. Elokuva perustuu inkerinsuomalaisen Randlan omiin lapsuudenkokemuksiin.

Näkemiin professori kertoo puolestaan elämäänsä kyllästyneestä yliopistoprofessorista, joka musertavan diagnoosin kuultuaan päättää elää loppuelämänsä ns. täysillä. Wayne Robertsin ohjaaman mustan draamakomedian pääosassa nähdään Johnny Depp.

Finnkinon Event Cinema -esityksinä nähdään tällä viikolla japanilainen animaatioelokuva Your Name (7.7.), Metropolitan Operan Don Pasquale (8.7.) sekä National Theatren Fleabag (9.7.).

Finnkinon elokuvateatterien ohjelmiston näet täältä ja Arthouse Cinema Niagaran ohjelmiston täältä.

Keikat ja konsertit: Kahden festarin viikonloppu

Pirkanmaan festivaalikesän harvoista tapahtumista koittaa tulevana viikonloppuna Tampereella kaksi.

Goottimusiikkiin ja -kulttuuriin keskittyvä Lumous Gothic Festival (9.–12.7) järjestetään kahdennenkymmenennen ja mitä ilmeisimmin viimeisen kerran. Koronan takia tavallista suppeampana toteutuvan tapahtuman keikat rajoittuvat Pub Dog’s Homeen, jossa kuullaan perjantaina 10.7. Chaos Researchia ja Oldschool Unionia sekä lauantaina 11.7. Sekret Teknikiä ja akustisen erikoiskeikan tekevää paikallista kulttinimeä Two Witchesiä.

Anarkistisen vastakulttuurifestivaalin Mustan Pispalan (10.–12.7.) musiikillinen ohjelmisto sijoittuu tutusti Vastavirta-klubille. Perjantaina 10.7. ”Vastiksella” esiintyvät Juggling Jugulars, Rue Morgue ja 8-Bits High, lauantaina 11.7. puolestaan Pervitin, Kansanmurha, Konventio ja Romanssi.

G Livelab Tampereen viikon tähdet ovat G Livejam -illan solisti Yona (9.7.) sekä kahtena iltana esiintyvä entinen Teräsbetoni-solisti Jarkko Ahola (10.–11.7.).

Kulttuurikeskus Maanalaisen Luottamuspulaklubi-illoissa kuullaan tänä viikonloppuna Clamosumia ja Pyre of Hypocrisya (10.7.) sekä Giant Mammothia ja Smoke Alarmia (11.7.).

Tampereen kaupungin Puistokonsertit-sarjassa nousevat Laikunlavalle tiistaina 7.7. Matilda Hugo & the Magical Fever, Mirkakaarina Band ja Komisarion koirapartio sekä keskiviikkona 8.7. ÅK-47?, The Scum Orchestra ja Donna and the Dynamiters. Lisäksi sunnuntaina 12.7. Laikunlavalla konsertoi jazzia ja rockia yhdistelevä kitaristi Henri Aalto.

Viikon mittaan Tampereella esiintyvät myös muun muassa Heli Karppi ja Juhani Usala (Haiharan taidekeskus, 8.7.), Neil Youngin tuotantoa esittävä coveryhtye Youngsters (Pub Armo, 11.7.) sekä Riku Poramo (Tallipiha, 12.7.).

Nokian Tehdas 108:ssa kuullaan keskiviikkona 8.7. Khat Mosesia ja Sastamalan Tyrvään Pappilalla puolestaan Beatlinea.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This