Sunnuntaisitaatti #33: Anne-Mari Kanniainen

17.01.2021
33 sunnuntaisitaatti Anne MariKanniainen kulttuuritoimitus

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Haitaristi Anne-Mari Kanniainen on kertonut, miten korona-aika sai hänet vaihtamaan muusikon ammatin siivoojan työhön.

Marita Salonen

”Muusikon työssä hyvä puoli on se, että saa tehdä sitä, mitä eniten rakastaa. Huono puoli on se, että koskaan ei voi olla varma, minkä verran ensi kuussa ostetaan ruokaa kaupasta.”

Näin kertoo Ylen haastattelussa Anne-Mari Kanniainen, joka toimi nopeasti, kun hän ymmärsi töiden loppuvan haitaristina. Hän meni TE-toimiston sivuille, löysi siivoojan koulutuksen, opiskeli ja aloitti työt siivoojana syyskuussa.

Anne-Mari Kanniainen voitti viisitoista vuotta sitten Kultainen Harmonikka -kilpailun, kymmenkunta vuotta sitten hän valmistui Sibelius-Akatemiasta ja sen jälkeen töitä on riittänyt konserteissa Suomessa ja ulkomailla, teatterissa ja sirkuksessa.

”Tuntuu epäreilulta, että minkäänlaista muuta ratkaisua tähän ei ole löytynyt kuin striimauskeikat, joita luovien alojen ihmiset ovat itse yrittäneet järjestää. Ei siinä ole ihmisarvoa taiteilijoita kohtaan.”

Vaikka ajat palautuisivat entiseen normaaliin, Kanniainen ei aio lopettaa kokonaan siivoojan työtään.

Lue koko haastattelu täältä.

[Kuva: Pixabay]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua