Saari pyllähti nurin – Epic käänsi Fortniten kartan ympäri ja Chapter 3 Season 1 on nimeltään Flipped

10.12.2021
fortPÄÄKUVA

Fortnite Chapter 3 Flipped. Kuva: Petri Hänninen

PELIT | Spider-Man, Daily Bugle, MK-7 ja sähkömönkijät. Siinä esimakua siitä, mitä Fortnite Battle Royalen uusi luku eli Chapter 3 lupaa ensimmäisellä Flipped-nimisellä kaudellaan. Kokonaan uutta pelissä on polvillaan liukuminen ja Chapter 1:stä tuttu mutta modernisoitu kartta.

”Mielenkiintoinen uutuus on teltta, jonne voi jättää tavaraa. Kun seuraavassa pelissä löydät taas teltan, jättämäsi tavarat löytyvät sieltä.”

Karttaa hallitsee lumi, kun maas on hanki, mutta järvet eivät ole jäässä. Pensaat on koristeltu Fortniten humoristiseen tyyliin jouluvaloilla. Luminen maisema on etäisellä tavalla tuttu. Niinpä, tämähän on pelin Chapter 1 uudelleen muokattuna!

Jack Kirby-henkisessä aloituskuvassakin näkyy, että saari on flipattu nurin kuin kolikko, ja toiselta puolelta paljastuu vanha maastokartta vuosilta 2017–2019, johon on tehty paljon modernisointia.

Fortnite Battle Royale on Epic Gamesin vuonna 2017 lanseeraama verkkotaistelupeli, jossa tarkoituksena on voittaa listimällä muut pelaajat. Pelin taustalla kulkee eeppinen, vuosia kestänyt löyhä juoni, joka muistuttaa toimintaelokuvien loputtomia kolmos-, nelos-, ja viitos-jatko-osia.

Aivan uutta pelissä on polvillaan liukuminen, joka PlayStationilla pelattaessa onnistuu painamalla oikeanpuoleista tattia. Liukuessa voi myös ampua. Uusia mielenkiintoisia paikkoja ovat lautatarha, vanhat kaivoskäytävät sekä kilparata. Aserepertuaaria vahvistavat lasertähtäimellä varustettu MK-7 sekä tehokkaat pistoolit.

Mielenkiintoinen uutuus on teltta, jonne voi jättää tavaraa. Kun seuraavassa pelissä löydät taas teltan, jättämäsi tavarat löytyvät sieltä. Eli kun pelissä törmää esimerkiksi hyvään aseeseen, joka ei mahdu mukaan, sen voi heittää telttaan odottamaan seuraavaa peliä. Myös pärisevät ja kiikkerästi ohjautuvat sähkömönkijät ovat mukava lisä avoneuvotarjontaan.

Battle Passin omistajille on tarjolla Spider-Man ja The Rock -hahmot eli skinit. Hämähäkkimiehestä tuttu Daily Buglen toimitus löytyy tulivuoren kraaterista, mutta monet uudet rakennukset muistuttavat Star Warsin Tatooine-planeetan rakennuksia. Tällä pedataan joulukuussa Disney+-suoratoistopalvelussa alkavaa uutta The Book of Boba Fett -televisiosarjaa. Voi siis olettaa, että jouluna Fortniteen astuu myös Boba Fett kumppaneineen.

fortKUVA2 1

Voittamalla pelissä ansaitsee kruunun.

Kun kartta on kokonaan uusi, kaikki paikat täytyy opetella uudelleen, eikä se ole lainkaan huono juttu. Muutos on suurin sitten maaliskuun 2021 Primal-päivityksen. Vanhasta Fortnitesta on otettu mukaan vain vähän, mutta jotkin sellaisenaan siirretyt paikat synnyttävät uudessa ympäristössä hauskan déjà vu -ilmiön.

Lumi narskuu mukavasti kenkien alla ja hengitys höyryää. Pidän Fortniten uudesta luvusta todella paljon.

Petri Hänninen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua