Suositun Fortnite-verkkopelin uusi päivitys tuo saarelle scifiä ja fantasiaa

19.03.2021

Kuva: Epic Games

PELIT | Epic Gamesin kehittämän Fortnite-verkkopelin odotettu Chapter 2 Season 6 Primal -päivitys lisää saarelle villieläimiä ja fantasia-arkkitehtuuria.

”Saarelle on tullut syksy. Värit ovat ruskaiset ja kirkkaat, ja joet vuolaampia ja sinisempiä. Mukavimmat lisäykset ovat eläimet sekä näkyvyyttä haittaava usva.”

Petri Hänninen

Fortnite on Epic Gamesin kehittämä verkossa pelattava ammuntapeli, jossa saarelle pudotetaan 100 pelaajaa ja viimeisenä henkiin jäänyt voittaa. Supersuositulla pelillä on nykyisin yli 200 miljoonaa pelaajaa.

Fortniten uusi päivitys Chapter 2 Season 6 julkaistiin tiistaina 16.3.2021. Uuden päivityksen alussa pelataan läpi lyhyt esittely, jossa perhoseksi muuttunutta agentti Jonesia seuraamalla pääsee sulkemaan portaaleja ja saa vihjeitä siitä, miltä uusi kartta mahtaa näyttää.

Pelaajien tasot ovat palautuneet nollaan, mutta kaiken tähän asti kerätyn tavaran saa pitää, paitsi kullan, jonka kerääminen pitää aloittaa alusta. Toistaiseksi mitään kovin järisyttävää ostettavaa ei ole edes tarjolla.

Saaren keskiosa on mennyt kokonaan uusiksi, eikä sitä saa näkyviin muutoin kuin itse tutkimalla. Kartta avautuu sitä mukaa kun pelaaja vierailee eri paikoissa. Saaren reuna-alueet ovat aika lailla entisellään, jopa osa aarrearkuista löytyy tutuilta paikoiltaan.

* *

Saarelle on tullut syksy. Värit ovat ruskaiset ja kirkkaat, ja joet vuolaampia ja sinisempiä. Mukavimmat lisäykset ovat eläimet sekä näkyvyyttä haittaava usva. Nummilla käyskentelee villisikoja ja kanoja, ja pelaajan kimppuun saattaa hyökätä alkuasukas tai susilauma. Elämiä voi myös kesyttää.

Kun Season 5:n kartta esitteli nykymaailmaa muistuttavan, mutta hassulla tavalla vinksahtaneen dystooppisen maailman, Season 6 sekoittaa mukaan scifiä ja fantasiaa. Arkkitehtuuri on ottanut vaikutteita keskiaikaisista ja itämaisista asumuksista, eikä juurikaan tarjoile uusia ideoita. Vastaavia pytinkejä nähdään perinteisesti fantasiapeleissä ja sarjakuvissa.

Aseet sen sijaan ovat muuttuneet vieläkin enemmän scifin suuntaan. Aseiden ulkonäkö, äänet, ja jopa tuntuma ovat erilaiset. Kartan reuna-alueilta voi sentään vielä löytää perusrynnäkkökiväärin. Piilukkoaseet ja varsijouset käväisivät testissä jo edellispäivityksessäkin, mutta nyt pelaajille annetaan jouset, joilla tähtääminen on hieman erilaista kuin muilla aseilla.

Battle Passin hankkineille tarjolla on uusia hahmoja eli skinejä. Mukana ovat agentti Jones sekä Tomb Raider -peleistä ja elokuvista tuttu Lara Croft, ja myöhemmin on tulossa brasilialainen jalkapallotähti Neymar Jr.

FortKUVA2

Syksyiselle saarelle on kohonnut fantastisia kyliä ja kaupunkeja. Kuva: Petri Hänninen

Etukäteen saarelle huhuttiin tulivuorta ja leijuvan saaren paluuta, joten ehkä juuri kovista odotuksista johtuen uusi kartta on hieman pettymys. Vaikka maisemat ovat todella komeita, ei voi välttää tunnetta, että ne on nähnyt jo monta kertaa aiemmin. Odotin myös, että pariin bunkkeriin pääsisi vihoviimein sisään, mutta ei ainakaan vielä tässä päivityksessä. Fantasiakylät vetoavat kuitenkin varmasti pelin nuorempaan kohderyhmään.

Heti päivityksen ilmestymisen jälkeen verkkopalvelimilla oli kovasti tunkua, kun pelin miljoonat fanit tahtoivat nähdä uuden kartan. Tällä hetkellä aloittelijalla ei juurikaan ole pelissä mahdollisuuksia, sillä kokeneet pelaajat jyräävät.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua