#98 Minja Revonkorpi, Anni Roihuvuo, Silja Selonen, Agnese Gemetto, Matleena Korhonen, Minerva Martiskainen, Henri Tuominen ja Saga Gullichsen

30.08.2020
minja revonkorpi coronasoldier20

Minja Revonkorpi: Corona Soldier, muste ja akryyli

KUVATAIDE | ”Never give up! Älä koskaan luovuta!”, kuten sanoo Minja Revonkorven Koronasotilas. Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn viimeisenä sunnuntaina on mukana kahdeksan mielenkiintoista karanteeniajan kuvaajaa.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Minja Revonkorpi: ”Olen jyväskyläläinen kuvataiteilija. Teosteni aiheet löytyvät arkipäivästä, värikkään elämän herkkyydestä. Corona Soldier -teos kuvaa ahdistunutta ilmapiiriä taistellessa näkymätöntä vihollista vastaan. Työ on maalattu musteella ja akryylilla.”

Anni Roihuvuo, harrastaja: ”Olen 30-vuotias tamperelainen. Kuvataiteen tekeminen on ollut minulle tie mielensisäiseen maailmaan niin kauan kuin muistan. Paperinuken tekeminen auttoi minua purkamaan turhautumista karanteenin aikana sekä työstämään minäkuvaani.”

Anni Roihuvuo paperinukke3

Anni Roihuvuo: Paperinuken seikkailut 3.

Silja Selonen: ”Valmistuin vuonna 2009 kuvataiteilijaksi. Maalaan valoja ja heijastuksia ja pyrin luonnollisuuteen niin kuvallisesti kuin materiaaleissakin. Näen todellisuuden geometristen pintojen ja ikuisen liikkeen vuoropuheluna. Lapsenlaps’ on elämän ihmeen ylistys ja isovanhemmuuden ikoni.”

Silja Selonen lapsenlaps.

Silja Selonen: Lapsenlaps’, tempera pellavalle

Agnese Gemetto on Torinosta kotoisin oleva freelance-taiteilija, ammattilainen, joka asuu Helsingissä.

Agnese Gemetto Nicco

Agnese Gemetto: Nicco, 22 cm x 21 cm, värikynä paperilla, huhtikuu 2020

Matleena Korhonen: ”Olen kolmekymppisenä kuvataiteilijuuteen heittäytynyt taideopiskelija, jonka intohimona on ihmisten, kasvojen ja kehon kuvaaminen. Tavoitteenani on välittää kuvillani kaikkia inhimillisiä tunteita ja aistimuksia, ja kertoa monimutkaisia tarinoita yksinkertaisilla kuva-aiheilla. Yhteisötaidenäyttelyyn lähettämäni kuvat kertovat omaelämänkerrallista tarinaa pandemia-aikana syntyneestä ja särkyneestä ihmissuhteesta.”

Matleena Korhonen Turva karanteenissa

Matleena Korhonen: Turva karanteenissa

Minerva Martiskainen asuu Turussa ja on kuvanveistäjä jo ainakin toisessa polvessa.

Minerva Martiskainen Kokokuvakoronakevät 2

Minerva Martiskainen: Etäällä täällä, akvarelli, 2020

Henri Tuominen: ”Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2019, ja olen keskittynyt taiteellisessa työskentelyssä pääasiassa maalausilmaisuun. Taiteellinen lopputyöni oli esillä Turun Taidehallissa keväällä 2019 ja ensimmäisen oman näyttelyn valmistumisen jälkeen pidin Galleria Aarnissa, helmikuussa 2020. Olen Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.”

HenriTuominen kuva 1

Henri Tuominen: Nimetön

Saga Gullichsen: ”Olen 15-vuotias nuori, jolle piirtäminen on ollut lähellä sydäntä koko elämän ajan. Taiteen tekemisen lisäksi minulle mieluisia asioita ovat nahkakenkien käyttäminen keskellä kesää, erikoisen musiikin kuuntelu, kissojen paijaaminen sekä mustat vaatteet. 

Viesti katsojalle:

Kun pandemian harmaa pilvi vihdoin leijailee pois päidemme päältä, vapauden kauneus hiipii silmillemme. Sokeudumme siihen. Halaamme ystäviämme, olemme ihmisten ympärillä. Olemme sokeita. Kuukausien vankeuden jälkeen jokainen on lumoutunut vapaudesta, mutta meidän pitää silti pysyä valppaana. Valppaana siitä, mitä voi vielä tapahtua kauniin vapauden keskellä.”

Saga Gullichsen

Saga Gullichsen: Nimetön

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus). 

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää