#76 Pirjo Nykänen ja Sanni Seppä

08.08.2020
pirjonykanen koronapaivia

Pirjo Nykänen: Otteita digitaalisesta kuvapäiväkirjasta koronan aikana 2020.

KUVATAIDE | Tänään Kasvoja karanteenista -näyttelyssä ovat asialla kuvataiteen ammattilaiset: Sanni Sepän kuvien tekeminen pelasti lapsena ja jälleen nuorena aikuisena. Pirjo Nykäsen töistä löytyy iloa ja komiikkaa.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Pirjo Nykänen Kemistä on taidemaalari ja valokuvataiteilija: ”Ihminen ympäristöineen on aina ollut taiteeni pääasiallinen sisältö. Koronan alkaessa ryhdyin mielialan kevennykseksi joka päivä julkaisemaan Facebookin tarinaosastolla digitaalisia maalauksia ja piirroksia.

Teoksistani on mm. sanottu, että hahmot ovat arkisia, ’taviksia’ mutta eivät ankean realistisia; niissä on mukana komiikkaa.”

Sanni Sepän esittelyteksti: ”Ammattini, kuvien tekeminen, on pelastanut minut usein. Se pelasti minut lapsena ja uudelleen nuorena aikuisena. Kun korona perui kaiken ja olin taas menettää elämänhallintani, huomasin peilistä kasvoni ja muistin taas, mikä minut aina pelastaa.”

SanniSeppa 3

Sanni Seppä: Omakuva, akvarelli.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää