#60 Jani Kaunisto, Petri Hänninen ja Joni Tanskanen

23.07.2020
JaniKaunisto Begotten 300dpi

Jani Kaunisto: Begotten. Akryyli kankaalle. 38 x 46 cm. Ammattilaiset.

KUVATAIDE | Tänään Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyssä esittelevät miesmaalarit tuntojaan pandemian kourissa voimallisen ekspressiivisellä ja surrealistisella otteella.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Jani Kaunisto on vimpeliläinen taiteilija, jonka vaikuttava akryylimaalaus Begotten on valmistunut huhtikuussa: ”Sisällöltään maalaukseni kuvastavat inhimillisyyttä, ihmistä ja elämän epävarmuutta. Työt käyvät välillä lähellä abstraktia ilmaisua, samoin kuin ajatukset öisin. Kasvot ottavat kontaktia katsojaan arasti, hieman vilkuillen.”

Petri Hänninen on valmistunut kuvataiteilijaksi TTVO:lta Tampereelta vuonna 2004, mutta maalannut koulun jälkeen harvakseltaan: ”Elämän polkuja ei voi etukäteen tietää, ja maalaamisen sijasta olen kirjoittanut kaikkea maan ja taivaan väliltä (paitsi virsiä).”

Hänninen on peli- ja sarjakuvakäsikirjoittaja sekä kriitikko, jonka arvioihin kulttuurin laajalta saralta voi tutustua myös Kulttuuritoimituksessa. Täältä löytyy hänen kirjoittajaesittelynsä.

Petri Hänninen Karanteenin kalttaama mies

Petri Hänninen: Karanteenin kalttaama mies. Ammattilaiset.

Joni Tanskanen on Joensuussa toimiva kuvataiteilija ja kulttuuritoimija, joka myös kirjoittaa: ”Ekspressionismi ja surrealismi ovat lähinnä sydäntäni, ja nämä tyylisuunnat mielessäni tein myös tämän omakuvan Pandemian aikaan.”

Joni Tanskanen Pandemian aikaan omakuva

Joni Tanskanen: Pandemian aikaan (omakuva). Ammattilaiset.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä.

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää