Kahden vuoden tauon jälkeen Teatterikesässä nähdään myös kansainvälisiä esityksiä

30.07.2022
52049656766 7e1407594c c.jpg FARM FATALE

Farm Fatale, Vivarium Studio. Kuva: Martin Argyroglo

TEATTERI | Pohjoismaiden suurin teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä järjestetään alkavalla viikolla. Pääohjelmiston teemoina ovat tänä vuonna muun muassa yhteisöllisyys, välittäminen ja mielenterveys.

Maarit Saarelainen

Sodan estetisointia ja ekovallankumousta

Kahden vuoden tauon jälkeen Tampereen Teatterikesässä (1.–7.8.2022) nähdään myös kansainvälisiä esityksiä.

Yksi kiinnostavimmista esityksistä on aiemmin muun muassa Venetsian biennaalissa vieraillut belgialais-hollantilainen All Inclusive. Sen teemana on sodan estetisointi. Ohjaaja Julian Hetzel on saksalaissyntyinen, nykyisin Hollannissa asuva esitystaiteilija, muusikko ja kuvataiteilija. 

Ranskalaisohjaaja Philippe Quesnen Farm Fatale tuo näyttämölle puolestaan ekovallankumousta puuhaavat linnunpelätinhahmot. Ryhmä vierailee Teatterikesässä nyt neljättä kertaa.

Espanjasta saapuu La Veronal -tanssiryhmä. Koreografi Marcos Moraun Pasionaria-teosta hehkutetaan visuaalisesti kiehtovaksi ja koskettavaksi tulevaisuuskuvitelmaksi. Esitys on yhteistuotanto Tampere-talon kanssa.

52049669003 61639c84d7 c.jpg All inclusive

All Inclusive. Kuva: Julian Hetzel

Kotimaisia esityksiä Rovaniemeltä Helsinkiin

Kotimaisista teattereista vierailevat Rovaniemen Teatteri, Oulun teatteri, Red Nose Company, Suomen Kansallisteatteri, Q-teatteri, KOM-teatteri, Helsingin Kaupunginteatteri sekä Turun Kaupunginteatteri. Mukana on myös vapaan kentän ryhmiä, kuten kajaanilainen Vaara-kollektiivi.

Teatterikesän avajaiset ja Tapahtumien Yö

Teatterikesän avajaisia vietetään Laikunlavalla tiistaina 2.8. alkaen klo 12. Avajaistervehdyksen tuo KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa nähdään otteita festivaalin eri ohjelmistoista, ja sen juontaa näyttelijä Elisa Piispanen.

Lähes 70 tapahtumajärjestäjää valloittaa Tampereen kadut, kahvilat, galleriat, aukiot, kirkot ja klubit festivaaliviikon torstaina 4.8. Tapahtumien Yö kerää yhteen runsaasti erilaisia esityksiä ja tapahtumia, joista suurin osa on yleisölle maksuttomia.

Pääohjelmistossa 19 produktiota

Vuonna 1968 perustetun Teatterikesän pääohjelmistossa on tänä vuonna mukana yhteensä 19 produktiota. Esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtoryhmä Hilkka-Liisa Iivanainen ja Tanjalotta Räikkä yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa.

Teatterikesän pääohjelmiston rinnalla nähdään TelttaLab-esityksiä G Livelabissa, festivaalin oheisohjelmisto OFF Tampere sekä Hotelli Tammerin kanssa yhteistyössä toteutettava Tammerin taikaa -brunssikonsertti. Festivaaliviikon aikana järjestetään myös alan kokoontumisia ja tilaisuuksia. 

Maarit Saarelainen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua