”Valtakunnallinen ja ainutlaatuinen projekti, joka paikkaa tyhjiötä” – sellainen on Kulttuuritoimitus

04.03.2020
Suihkulähde400095659 e1583338919568

Vuoden 2019 kulttuuriteko -palkinnosta seurasi Kulttuuritoimitukseen onnitteluiden vyöry. Tuhannet kiitokset kaikesta kiitoksesta ja kannustuksesta!

Marita Salonen, teksti
Jari Toivonen, kuvat ja video

Tampereen kaupunki palkitsee vuosittain vuoden kulttuuriteon tunnustuspalkinnolla. Tällä kertaa palkinnon sai Kulttuuritoimitus, toukokuussa 2019 perustettu kulttuurijournalismiin erikoistunut, vapaaehtoisvoimin toimiva verkkojulkaisu ja yhteisö.

KATSO: Video palkitsemistilaisuudesta Tampereen Raatihuoneelta 3.3.2020. 

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi kertoi perusteluista palkintopuheessaan Raatihuoneella tiistaina 3.3.2020 näin:

– Kulttuuritoimitus.fi on valtakunnallisestikin katsottuna erittäin poikkeuksellinen, jopa ainutlaatuinen projekti, ja se on paikannut paikallisesti kulttuuriviestinnän tyhjiötä. Kulttuuritoimitus on lisännyt kulttuurikritiikkiä ja -uutisointia perinteisen kulttuurijournalismin määrän lehdissä ja muissa medioissa jatkuvasti vähentyessä. Kulttuuri kuuluu kaikille, ja Kulttuuritoimitus on hienosti mahdollistanut sen nyt ja toivottavasti pitkälle tulevaisuudessa.

Tampereen sivistysjohtajan Lauri Savisaaren mukaan 3 000 euron palkinto on puhtaasti symbolinen tunnustus työlle ja avaukselle kulttuurijournalismin saralla.

Hyvässä seurassa

Vuoden kulttuuriteko -palkintoa olivat noutamassa (vasemmalta) päätoimittaja Marita Salonen, Kaisa Järvelä, Antti Lähde, Hanna-Liisa Onnela, Janica Brander, Kaarina Lehtisalo, Terhi Juurikko ja Anitta Vuorisola.

Kulttuuritoimitus pääsee palkinnon saadessaan hyvään seuraan. Vuoden kulttuuriteko -tunnustuksen ovat aiemmin saaneet Kulttuuriosuuskunta TRELMU, Tampere Chamber Music -festivaali, Päivä Tampereella 1918 -produktion työryhmä, Tuliteatteri Flamma, ohjaaja Marika Vapaavuori, Maailmantango-festivaali, Teatteri Siperia, toimittaja Matti Wacklin, Kehitysvammaisteatteri La Strada, Hukkatila ry, Annikin runofestivaali, Maria Mattila ja Keltainen talo, SirkusRakkausPumPum ry sekä Pertti Ketonen ja Grafiikanpaja Himmelblau.

Kulttuuritoimituksen saamasta palkinnosta uutisoivat muun muassa Yle ja Aamulehti. Tampereen kaupungin tiedotteen Vuoden kulttuuriteko -palkinnosta voit lukea täältä.

Raatihuonella järjestettyä palkintojenjakotilaisuutta oli mahdollista seurata Kulttuuritoimituksen Facebook Live -lähetyksissä sekä Instagramin tarinana. Kanavia päivitettiin tasaisesti juhlapäivän aikana. Uutinen jaettiin myös Twitterissä.