Osallistu Kesälehden kilpailuun ja voita liput Tolkien-taiteilijan näyttelyyn – lue myös Henriika Tulivirran lukuvinkit ja tärpit second hand -shoppailuun

04.07.2024
7802 Eli Harju & Henriika Tulivirta KT (kopio)

Kesälehden toimittaja Eli Harju ja kirjastoammattilainen Henriika Tulivirta. Kuva: Ulla-Maija Svärd

KESÄLEHTI | Uunituore Kesälehti Tampere kertoo vinkit lukemiseen ja kirpparishoppailuun. Tänään avautui myös kilpailu, jossa voi voittaa vapaaliput fantasiataiteilija John Howen näyttelyyn Tampere-talossa.

Eli Harju, teksti

Kulttuuritoimituksen tamperelainen digiliite tapasi tällä viikolla lukuinnostamisen ammattilaisen Henriika Tulivirran. Muutama vuosi sitten takaisin Tampereelle muuttanut Tulivirta puhuu mielellään kirjoista, jotka saatetaan teilata hömppänä. Hänen erikoisalaansa ovat lasten- ja nuortenkirjallisuus ja viihdekirjat.

– Niitä ei lasketa korkeakirjallisuuteen, joten ne ovat muka jotenkin heikompaa kirjallisuutta, ja inhoan sitä asennetta. Olen päättänyt, että olen niiden ylpeä lukija ja siinä ei ole mitään hävettävää, Tulivirta sanoo haastattelussa.

Tulivirta jakaa Kesälehdelle myös tuoreimmat lukuvinkkinsä ja kertoo, miksi varsinkin nuortenkirjallisuudesta pitäisi puhua arvostaen.

Kirjasuositusten lisäksi Kesälehti kertoo, mistä vintagen ja kirpparien ystävä löytää kaikki Tampereen second hand -putiikit listattuina. Ne on koonnut karttaan Second Hand Tampere ry. Alan myyjien lisäksi listalla ovat kaikki vanhaa korjaavat ammattilaiset Tampereella.

Uusin Kesälehti avaa myös ensimmäisen kilpailunsa: kerro meille Tampereen fantastisin paikka ja voita liput John Howen taidenäyttelyyn! Kilpailu on avoinna 14.7.2024 asti ja vastaajien joukosta arvotaan kaksi onnekasta voittajaa, jotka saavat kumpainenkin kaksi lippua Tampere-talossa viikonloppuna avautuvaan näyttelyyn.

Howe tunnetaan fantasiakirjojen kuvittajana ja erityisesti J.R.R. Tolkienin teosten innoittamasta taiteestaan, joten kilpailussa etsitään tamperelaista paikkaa, joka on kuin fantasiasta tai sadusta.

Lisäksi uusi numero löytää Hölmölän kylän, Eino Leinon päivän juhlat ja matkalaisten muistoja Tampereesta – tästä etusivulle!

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua