Kino-Palatsi saa taas käyttöä – luvassa komiikkaa, taikuruutta, puhuttua lavataidetta ja pikkujouluhulinaa

27.10.2021
a19bf39d 5c2a 4959 a0dc 2ecbbc042c38

Tapahtumaravintolan tila. Lehdistökuva.

TAMPERE | Tuulensuun talon arkkitehtuuriltaan upea Tuulensuun Palatsi herää tilana eloon ratikkatyömaa- ja koronatauon jälkeen. Tilassa tullaan järjestämään muun muassa stand up -komediaa, spoken wordia eli puhuttua lavataidetta ja taikuruutta.

”Tuulensuussa kaikuu pian tanssin, laulun, naurun ja kaikenlaisen ilottelun jytke.”

Päivi Vasara, teksti

Kino-Palatsi-elokuvateatterina muistettu Tuulensuun Palatsi on kiistämättä Tampereen kauneimpia tiloja arkkitehtuuriltaan. Sen uinuva hiljaiselo päättyy ihan pian.

Tämä on sen ansiota, että tilan omistava Taitokaari Oy ja Tampere-talo osakeyhtiö lyövät yhteistyön kättä. Tampere-talon omistama tapahtumayksikkö Events Tampere suunnittelee ohjelman. Ravintoloitsijana on kiinteistösijoitusyhtiö Taitokaari Oy.

Tampere-talo jatkaa lippulaivana, ja tapahtumaravintola Tuulensuussa koetaan jotakin ”ihan muuta, uutta ja erilaista kuin muualla”, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas lupaa.

– Olemme hioneet Taitokaaren kanssa yhteistyötä kolmisen vuotta. Haluamme tarjota sitä, mitä tamperelaiset haluavat ja sellaista, mitä kaupungista puuttuu.

Ahokas näkee tässä ajassa ja iloiseksi sanotussa 1920-luvussa paljon samaa. Ihmisillä on patoutunutta tarvetta tavata, nauraa, laulaa, tanssia ja ilakoida.

– Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Tapahtumaravintola Tuulensuu on oivallinen lisä portfolioomme, Ahokas sanoo.

Ohjelma julkistetaan loppuvuodesta. Paikka avataan keväällä 2022.

Yksityistilaisuuksia jo nyt

Ensimmäinen yksityistilaisuus Tuulensuun Palatsissa järjestetään lähiaikoina. Paikkaa voivat varata yritykset ja yksityiset. Pikkujoulukausi on vilkas jouluun asti. Kenties tilassa järjestetään myös 1920-luvun henkiset pikkujoulut. Yritykset ovat varanneet tilaa omille syntymäpäivilleen.

Palatsi sijaitsee arkkitehti Bertel Strömmerin suunnittelemassa ja vuonna 1929 valmistuneessa Tuulensuun talossa Hämeenkadun varrella. Tuulensuun talossa on nähty sen historian saatossa monia erilaisia viihdekonsepteja. Niistä tunnetuin ja pitkäaikaisin oli vuoteen 1991 asti toiminut elokuvateatteri.

b8fba1ec a60c 465e ba08 00b8a83237f0

Tuulensuun Palatsi avataan ensi keväänä. Ohjelmisto julkistetaan loppuvuodesta. Lehdistökuva.

Vanhoista valokuvista mallia

Kulta-aikojensa loistoon restauroitu teatteritila on yksi Suomen hienoimmista 1920-luvun klassismia edustavista historiallisista kohteista. Palatsi on viettänyt viime vuodet hiljaiseloa.

– Ratikkatyömaan aikana meillä oli hankalaa, kun aita oli muutaman metrin päässä pääsisäänkäynnistä. Se hyydytti toimintaa. Kun aita poistui, tuli maaliskuussa 2020 korona. Tilaisuuksia peruuntui sen vuoksi. Hyödynsimme hiljaiselon päivittämällä valot ja muun tekniikan tämän päivän tasalle, sanoo Jani Koivuniemi, joka on Taitokaari Oy:n toimitusjohtaja.

Palatsin kunnostukseen haettiin mallia vanhoista valokuvista. Niistä otettiin oppia myös valaisimiin ja huonekaluihin.

Siinä missä menneisyydessä oli valkokangas on nyt esiintymislava.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua