Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2022 jaettu – palkituissa niin Iida Rauma kuin Raisa Omaheimo

14.03.2023
RaumaOmaheimo

Rauma & Omaheimo. Kuvat: Marek Sabogal / Susanna Kekkonen.

KIRJALLISUUS | Suomalaiset kirjabloggaajat ja muut kirjasomen tekijät ovat äänestäneet suosikkejaan ja valinneet Blogistanian Finlandia, Globalian, Tiedon ja Kuopuksen voittajat vuodelle 2022.

Mikko Saari

Suomalaiset kirjavaikuttajat äänestivät suosikkinsa vuoden 2022 parhaista kirjoista. Äänestykseen osallistui 50 kirjabloggaajaa, kirjagrammaajaa ja kirjatubettajaa, jotka äänestivät suosikkejaan vuonna 2022 julkaistuista kirjoista, joista vaikuttaja on julkaissut arvion kanavissaan.

Parhaista kirjoista äänestettiin neljässä kategoriassa: Finlandia kotimaisille kaunokirjoille, Globalia käännetyille kaunokirjoille, Tieto tietokirjoille ja Kuopus lasten- ja nuortenkirjoille.

* *

Voittajat

  • Finlandia: Iida Rauma: Hävitys – Tapauskertomus (Siltala, 2022)
  • Globalia: Bernardine Evaristo: Tyttö, nainen, toinen (WSOY, 2022, suom. Kaijamari Sivill)
  • Tieto: Raisa Omaheimo: Ratkaisuja läskeille (S&S, 2022)
  • Kuopus: Annukka Salama: Ripley – Nopea yhteys (WSOY, 2022)

Blogistania-palkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, joten tänä vuonna palkinnot jaettiin jo 12. kertaa. Äänestyksen järjestävät kotimaiset kirjabloggaajat vapaaehtoisvoimin ja voittajat palkitaan kunniakirjoilla.

* *

Finlandia-sarjan tarkemmat tulokset löytyvät Kirjakaapin kummitus -blogista. Sarjassa kakkoseksi sijoittui Tommi Kinnusen Pimeät kuut (WSOY, 2022), joka hävisi Hävitykselle vain yhdellä äänellä. Kolmanneksi sijoittui Maria Turtschaninoffin Suomaa (Tammi, 2022, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

Globalian tulokset ovat Oksan hyllyltä -blogissa. Evaristo voitti sarjan ylivoimaisesti; toiselle sijalle nousi Emily St. John Mandelin Asema 11 (Tammi, 2022, suom. Aleksi Milonoff) ja kolmanneksi Casey McQuistonin Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä (Tammi, 2022, suom. Johanna Auranheimo).

Tiedon tulokset löytyvät Jotakin syötäväksi kelpaamatonta -blogista. Toiseksi tuli Silja Koiviston Sataman kapakan Hilda (Johnny Kniga, 2022) ja kolmanneksi Maria Katajavuoren Valas lasimaljassa (Atena, 2022).

Kuopuksen tulokset ovat Yöpöydän kirjat -blogissa. Tässäkin sarjassa voittaja oli ylivoimainen. Kakkoseksi tuli Katri Kauppisen Laakson linnut, Aavan laulut (Otava, 2022) ja kolmanneksi Elina Pitkäkankaan Sang (WSOY, 2022). Annukka Salama nappasi Kuopuksen nyt toistamiseen: hän voitti vuonna 2012 jaetun ensimmäisen Kuopus-palkinnon teoksellaan Käärmeenlumooja (WSOY, 2012).

Kaikki aikaisemmat Blogistania-voittajat löydät Kirjavinkit.fi:stä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua