Ami Räsänen sai tehtävän Rakkauskirjeitä-dokumentin ensi-illan yleisöltä

22.01.2024
01B rakkauskirjeita minidokumentti by kari pitkanen kulttuuritoimitus

Kulttuuritoimituksen lukijoita Arthouse Cinema Niagarassa. Kuva: Kari Pitkänen

TEATTERI | Näyttelijän ammatti on elämäntehtävä, eikä elämästä voi jäädä eläkkeelle. Näyttelijälegendat Seela Sella ja Esko Roine ajattelevat näin työstään Kulttuuritoimituksen 3 x Rakkauskirjeitä -minidokumentissa. Arthouse Cinema Niagaran sali täyttyi yleisöstä lauantaina 20. tammikuuta Tampereella.

Kulttuuritoimitus

Minidokumentin tekijät Marja Aaltio ja Marita Salonen saivat katsojilta palautetta siitä, miten lähelle päähenkilöitä he olivat päässeet kuvauksissaan kolmen vuorokauden aikana maaliskuun 2023 lopussa. Seela Sella ja Esko Roine esittivät silloin Rakkauskirjeitä-näytelmää Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä.

02 aimo rasanen rakkauskirjeita by marita salonen kulttuuritoimitus

Ami Räsänen kysyi yleisöltä, kuinka moni lähtisi katsomaan Rakkauskirjeitä, jos se taas tulisi Tampereelle. – Varmasti lähtisimme, vastasivat Esa ja Olga Hakala (edessä vasemmalla). Kuva: Marita Salonen

Niagarassa dokumentin esityksen jälkeen liki sata katsojaa jäi paikoilleen kuuntelemaan ja osallistumaan kodikkaaseen keskusteluhetkeen, kun Marja Aaltio jututti näyttelijä Ami Räsästä. Hän viihdytti yleisöä kertomalla hauskoja tarinoita ohjelmatoimistostaan ja sen ”nuorista lupauksista”, kuten Seelasta ja Eskosta. 

Seela ja Esko kiertävät Rakkauskirjeitä-näytelmän kanssa ympäri Suomea – nyt seuraavaksi Lappeenrannassa. Marja kysyi, kuinka moni yleisöstä on nähnyt näytelmän ja aika harva käsi nousi ylös. Lennosta syntyi yhteinen idea: kun Ami junailee näytelmän seuraavan kerran Tampereelle, Kulttuuritoimitus kutsuu tämän dokumenttiyleisön teatteriin ja esityksen päätyttyä järjestetään kohtaaminen Seelan ja Eskon kanssa. 

03 katsojat rakkauskirjeita by marita salonen kulttuuritoimitus

Kirsti Seppälä (oik.) on nähnyt Rakkauskirjeitä. Ulla Kainulainen aikoo katsoa sen heti, kun näytelmä saapuu jälleen Tampereelle. Kuva: Marita Salonen

3 x Rakkauskirjeitä kertoo 18 minuutin minidokumentin muodossa siitä, miten Marja katsoo näytelmän kolmena iltana peräkkäin ja tapaa pääosien esittäjät joka päivä ennen ja jälkeen esityksen. Dokumentti julkaistaan pian Kulttuuritoimituksen videokanavalla YouTubessa.

04 rakkauskirjeita minidokumentti ensi ilta by kari pitkanen kulttuuritoimitus

Minidokumentin tekijät Marita Salonen (vas.) ja Marja Aaltio asettuivat yhteiskuvaan Rakkauskirjeitä-tuottajan Ami Räsäsen kanssa. Kuva: Kari Pitkänen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua