Ricky Gervais (vas.) leskenä sarjassa After Life. Kuva: Netflix
Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Elina Talvio on katsonut Netflix-suoratoistopalvelun sarjoja.
1
Netflixissä nähtävillä oleva turkkilaissarja Black Money Love on yksi parhaista sarjoista aikoihin. Hetkittäin yli-imelää ja epäuskottavaa toki, mutta pääosin oikein viihdyttävää katsottavaa.
Sarjan Tapahtumat käynnistyvät, kun nuoren naisen isä löytyy murhattuna autosta ja hänen viereltään erään poliisin morsian. Nuorta naista ja poliisia yhdistää suuri suru, ja he päättävät selvittää rakkaittensa murhaajan. Pääpari tietysti rakastuu toisiinsa ja rakkaudelle on miljoona estettä, mutta he voittavat ne kaikki.
”Black money” sarjan nimessä viittaa likaiseen rahaan, ja rahanpesu onkin sarjassa vahvasti mukana. Osa juonen jännityksestä perustuu sille, että osa poliiseista on korruptoituneita ja osa rehellisiä, eikä katsoja koskaan tiedä, kumpi on kyseessä. Ja kun rakastavaisten kemia välittyy, kuvio toimii!
Parasta sarjassa on se, että käänteitä riittää ja aina välillä matto vedetään katsojan alta, kun asetelma keikautetaan nurin. Katsottavaa riittää, sillä sarjaan tehtiin 164 jaksoa.
2
Hostages-sarjassa israelilaisen kirurgin Yaelin potilaaksi tulee maan pääministeri. Yaelin aviomies on pahasti veloissa vaimonsa tietämättä.
Velat ja politiikka kietoutuvat yhteen, kun perhe otetaan panttivangiksi. Yaelin perhe saa pitää henkensä, jos pääministeri ”vahingossa” kuolee leikkauksen aikana.
3
Ricky Gervaisin kypsempi puoli näkyy sarjassa After Life, jossa hän esittää leskeksi jäänyttä miestä. Vaimo on kuollut syöpään, elämänhalu on mennyt, mies aikoo tehdä itsemurhan. Sitä valmistellessaan hän sanoo kaikille vastaantulijoille suoraan mitä ajattelee, sillä hän ei usko joutuvansa näkemään heitä enää.
Katkeransuloisen sarjan hahmokavalkadi vilisee karikatyyrejä, se on oikea omituisten otusten kerho. Siitä huolimatta kaikki hahmot esitetään lämmöllä, ihmisinä.
4
Espanjalainen, 1960-luvulle sijoittuva sarja 45 kierrosta kertoo tarinan nuoresta kitarataiturista. Ajan hengen mukainen musiikki on yksi sarjan parhaista mausteista ja sitä on mukavan paljon.
Tarina on kliseinen, mutta näyttelijät herättävät sen eloon. Ehdoton valtti on nuoren miehen hymy. Se on sellainen hymy, joka valaisee huoneen. Huomasin hymyileväni ruudulle takaisin.
5
Korealaisia sarjoja on Netflixissä paljon. Niille on tunnusomaista pitkät jaksot sekä henkimaailman ja mystiikan aiheet.
A Korean Odyssey -sarjassa nähdään nuori nainen, joka kykenee näkemään tuonpuoleisen hahmot. Naisen perässä on kaksi miestä: toinen yrittää syödä hänet ja toinen puolustaa häntä, kumpikin omista itsekkäistä tarkoitusperistään. Niin vain käy, että syöjä rakastuu kohteeseensa.
Elina Talvio
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
Parasta juuri nyt (21.11.2024): Vaietut arktiset sodat, Pikku Kakkosen konsertti, Oro Jaska
Marja Mustakallio on katsellut Yle Areenaa ja viihtynyt pikkupoikien konserttiseuralaisena.
Parasta juuri nyt (15.11.2024): Polkom, Louhiteatteri, Judith Mok, Rokumentti, Yleisradio
Pasi Huttunen kaipaa lisää poliittista satiiria, intoilee Rokumentista ja suree Ylen heikentämistä.
Parasta juuri nyt (14.11.2024): Die Brücke, romantiikka, avaruus, Larissa Sansour, Tove Jansson
Tällä palstalla kulttuuritoimituksen väki kirjoitta ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Sirpa Pääkkönen on kiertänyt museoita Tukholmassa ja Helsingissä.
Parasta juuri nyt (12.11.2024): Kevään kirjat, Paris Paloma, Munch-museo, Forest Shuffle, The Devil’s Plan
Mikko Saari on lukenut kirjakatalogeja, kuunnellut uutta musiikkia ja käynyt katsomassa Munchin tauluja.