Parasta juuri nyt (29.6.2020): Queer Eye, Antti Holman oopperajuhlat, Hillary Rodham Clinton…

29.06.2020
antti holman oopperajuhlat podcast 2

Antti Holma puhuu uusimmassa podcastissaan oopperaa.

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Miia Lepola on hullaantunut Queer Eye -sarjan viisikkoon ja kuunnellut Antti Holman oopperapuhetta.

1

Olen täysin hullaantunut viiteen upeaan persoonaan, jotka kollektiivisesti tunnetaan nimellä Fab Five. Netflixin Queer Eye -sarjan jokaisessa jaksossa Jonathan, Karamo, Antoni, Tan ja Bobby auttavat yksityishenkilöä kulttuurin, kulinarismin, muodin, sisustuksen ja hyvinvoinnin osa-alueilla. Sarja antaa itselleni välittömän energiabuustin, mikä tekee siitä täydellistä viihdettä. Tasa-arvon ja HLBT-yhteisön puolestapuhujana sarja tekee myös oikeasti arvokasta työtä tietoisuuden ja ymmärryksen vahvistamiseksi.

2

Antti Holma on näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi muiden töidensä ohella myös suosituista podcast-sarjoistaan Radio Sodoma ja Auta Antti. Nyt Holma on julkaissut uuden sarjan puhetta, jossa seikkaillaan oopperan monipuolisessa maailmassa.

Antti Holman oopperajuhlien piikikäs huumori on juuri sellaista, jota ymmärrän ja joka naurattaa. Mikäli Holmaa on ollenkaan Instagramissa seurannut, ei oopperasta kertova podcast tullut yllätyksenä. Sarkastinen, itseironinen ja mustalla huumorilla maustettu faktapohjainen podcast-sarja on samalla erittäin viihdyttävä ja rentouttava, mutta myös opettava. Holma knows his opera.

3

Yle TV 1 esittää dokumenttisarjaa Hillary Rodham Clinton, jota olen lähipäivät seurannut. Arvostan vahvoja henkilöitä, jotka rohkeasti ja pitkäjänteisesti seisovat oman näkemyksensä takana, uskaltavat sanoa asioita ääneen sekä jaksavat löytää kaiken negatiivisen keskeltä muista ihmisistä myös positiivista – vaikka tämä ei olisi molemminpuolista.

Hillary Clinton on ollut poliittisen uransa aikana mielipiteitä jakava hahmo, täysin rakastettu ja täysin vihattu. Ymmärrän tunteen siitä, että itseään esille tuova nainen kohtaa kaikenlaista mielipidettä. Joko häntä ihaillaan tai pelätään. Clintonin omin sanoin: ”Näin on jokaista vahvaa naista kohtaan, jotka tuovat esille mielipiteensä ja vieläpä kovalla äänellä.”

Kaikki maailman boss ladyt, antaa mennä vaan!

Hillary Rodham Clinton Yle Areenalla.

4

Matkustan viikoittain työasioissa Tampereelta Jyväskylään. Viime aikoina olen kuunnellut matkojen aikana paljon talk show -juontaja, koomikko Conan O’Brienin sarjaa Conan O’Brien Needs A Friend, jossa hän haastattelee yhtä vierasta kerralla. Sarjassa käsitellään Conanin ja vieraan välistä ystävyyttä ja muistellaan menneitä aikoja yhdessä. Suurena standupin ystävänä nautin tietenkin kovasti jaksoista, joissa koomikot päästävät neroutensa valloilleen, ja parhaimmillaan käsillä on tunnin verran täyttä ilakointia. Ihmettelen muuten, miksi Conan ei ole vieraillut Jerry Seinfeldin samankaltaisessa ohjelmassa Comedians in Cars Getting Coffee?

Conan O’ Brien Needs a Friend Spotifyssä.

5

Kesäloman häämöttäessä vain muutaman päivän päässä alkavat ajatukseni siirtyä tulevaan lomareissuun. Vielä pitäisi vähän yrittää keskittyä.

Kun luet tätä juttua, olen mitä todennäköisemmin autossa matkalla Kilpisjärven kautta Norjaan. Nyt kun rajat avautuivat, mahdollistui myös (rajoitettu) matkustaminen. Pyrin normaalisti siihen, että heti kesäloman alkaessa lähden pois kotinurkista. En vaadi päästä ulkomaille tai ylellisyyksiin. Lähdenpä sitten Riihimäelle tai Lappiin, lähden kuitenkin hetkeksi pois arkiympyröistä. Se saa mieleni palautumaan kevään töistä ja arkielämästä.

Suomi on upea maa ja kesällä sen läpi kannattaa matkustaa. Pohjoinen kutsuu, sinne siis!

Miia Lepola

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua