Parasta juuri nyt (19.7.2020): Countrymusiikki, kotimaanmatkailu, Amuri, Praktikum III

19.07.2020
amuri1 original

Amuri.

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Janne Laurila on nauttinut kuvataiteesta, musiikista ja kotimaanmatkailusta.

1

YLE Areenasta löytyvä sarja countrymusiikista, Countrymusiikki, ilahdutti suuresti. Vaikka sarjassa esiteltiinkin ns. jykevin kaanon ja tarinaa kuljetettiin suurimpien tähtien kautta, oli mukava katsoa ohjelmaa, jossa countryn eri tyylit ja vivahteet esiteltiin innostuneesti ja asiantuntevasti. Ehkäpä tämä murtaa ihmisten tarpeettomia ennakkoluuloja tätä ihanaa musiikkityyliä kohtaan. Countrymusiikki kannattaa katsoa ehkä vuorotellen HBO:n Tales From The Tourbus -sarjan country-tuotantokauden kanssa, niin saa sopivan ristivalotuksen aiheeseen!

2

Hassua, mutta keikkailu on ylivoimaisesti parasta juuri nyt! Poikkeuskevään myötä itseltäni meni laskujeni mukaan noin 60–70 erilaista keikkaa ja esiintymistä sivu suun. Eilen soitin Helsingissä Roihuvuoren Rion terassilla ja täytyy myöntää, että ns. ”tavallinen” trubakeikka pitkästä aikaa oli todellinen elämys! Ensimmäisen setin puolivälissä rupesi satamaan, mutta olin niin tohkeissani että yritin jatkaa soittamista kuuron keskellä. Kenties sähköiskukuolema soolokeikalla olisi ollut kuitenkin liioittelua.

3

Poikkeusmeiningit ovat iskeneet matkailualaankin, mutta onneksi näin lomakaudella Suomessa on huomattu että kotimaamme on täynnä toinen toistaan kiehtovampia paikkakuntia. Keikkaillessa on tullut nähtyä useita Suomen kaupungeista, mutta loman aikana on tarkoitus viettää niissä hieman pidempiä aikoja. Alkukesästä vietimme jo perheen kanssa aikaa Hangossa, missä muun muassa hypimme poikani kanssa hyppytornista mereen. Kotimaan matkailun soisi jatkuvan trendinä sittenkin, kun lentokoneet taas suihkivat.

4

Hyvät ystäväni Amuri-yhtyeestä julkaisivat noin viikko sitten uuden singlen, Herätä minut. Aiemmin hyvin ”kasevaisesti” musiikkiaan lähestynyt yhtye on löytänyt jos ei funkia, niin eräänlaisen countrysoul-viban musiikkiinsa. Suosittelen lämpimästi!

5

Tampereen Galleria Saskiassa avattiin eilen Lapin yliopiston ja Tampereen kesäyliopiston kuvataiteen aineopintojen ryhmän näyttely Praktikum III. Näyttelyssä on toistakymmentä taiteilijaa ja yhtä monta näkemystä kuvataiteeseen piirroksista veistoksiin ja kookkaisiin abstrakteihin maalauksiin. Näyttely on Saskiassa reilut pari viikkoa, suosittelen piipahtamaan esimerkiksi matkalla uimahallilta kirjastoon. Kesäretkeilyn kiinnekohdaksi kannattaa muutenkin valita taidenäyttelyt, helteisellä kelillä pääsee hetkeksi ilmastoituihin sisätiloihin ja samalla sielu saa ravintoa!

Janne Laurila

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua