Leyland James Kirby alias The Caretaker.
Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Pekka Ohtokangas on nautiskellut turkkilaisia leivottuja herkkuja, pelotellut itseään kummitusvideoilla ja kuunnellut erikoista musiikkia.
1
Kaikessa hiljaisuudessa Tampereen Näsilinnankadulle oli ilmestynyt baklava-puoti Just Sweet. Helsingissä leivottuja ihanan syntisiä turkkilaisia herkkuja oli tiskimetreittäin. Baklavan syöminen on parasta, mitä ihminen voi tehdä housut jalassa. Tai ilman.
2
Kun ulkona on synkkää ja ikävää voi aina lohduttautua ajatuksella, ettei ainakaan ole venäläinen haamu.
Venäläiset YouTube-haamunmetsästäjät Dark Ghost Paranormal ja Tim Morozov viettävät päivänsä romahtaneissa hökkeleissä, joista jokainen on rakennettu vähintäänkin joukkohaudan päälle. Jokaisessa hökkelissä ja natsipalatsissa myös kummittelee aivan saatanasti, joten jännitystä riittää. Annan tietenkin ironisen kuvan katseluharrastuksestani, mutta uskokaa pois, rystyset valkoisina minä näitä videoita katselen.
Amerikkalaisista haamujengeistä poiketen venäläisillä on rautaiset hermot, eikä heitä kovin hätkäytä vaikka poltergeist heittää kohti veitsellä.
3
Tampereen Amurin K-kauppa meni syksyksi remonttiin, ja nyt se on taas auki ja ihmiset juhlivat. Kauppa on entistä viihtyisämpi ja siistimpi. Miinuksena edessä perseilevät ihmiset tukkivat kauppaan pääsyn onnistuneesti kahdella rintamalla hyvin helposti. Eli pullonkaulaa löytyy, mutta minkäs teet.
4
Yhdysvaltalainen noise rock -levymerkki Touch and Go tökkäsi miltei koko diskografiansa Bandcampiin ihmisten saataville. Sieltä löytyy niin Slintin Spiderland kuin The Jesus Lizardin Goat (joka todella on greatest of all time). Diskografiaa läpi kahlatessa meneekin loppuvuosi ja halu elää. Hyvällä tavalla.
5
Brittiläinen Leyland James Kirby on tehnyt musiikkia The Caretaker -nimen suojissa. Taiteilijan epätodennäköiseksi hitiksi on noussut tänä vuonna Everywhere at the End of Time -niminen levy. Levy on komeillut jo hyvän tovin Bandcampin myydyimpien levyjen listalla ja YouTubessa levyllä on yli viisi miljoonaa katselua.
Epätodennäköisen hitin tästä tekee levyn teema ja sen kesto. Everywhere at the End of Time on nimittäin yli kuusi ja puolituntinen kokonaisuus, joka käsittelee dementian kuutta vaihetta ja pyrkii ilmentämään muistin rapistumisen musiikin keinoin.
Valehtelisin jos väittäisin kuunnelleeni koko levyn, mutta tällainen saavutus on hatun ja nettinoston arvoinen asia.
Toki internet on internet ja levystä liikkuvan huhun mukaan levy aiheuttaa dementiaa.
Pekka Ohtokangas
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
Parasta juuri nyt (18.12.2024): Light Art Museum, Biedermaier, Heydrich Terror Memorial, Fram
Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Anne Välinoro on käynyt Budapestissa, Prahassa ja Oslossa.
Parasta juuri nyt (14.12.2024): Lehmä synnyttää yöllä, He selvisivät sodasta, Suliko, Tallinna
Tällä palstalla kulttuuritoimituksen väki kirjoitta ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Sirpa Pääkkönen on lukenut kirjoja ja kierrellyt jouluisessa Tallinnassa.