Seela Sella muuntuu näyttämöllä Hitleriksi ja kertoo podcastissa, mikä näyttelijän työssä on vaikeinta

03.03.2020
SeelaSella1 Anitta Vuorisola e1583097043152

Näyttelijä Seela Sellalle näyttämö on koti. Hän nauttii työstään ja haluaa tehdä sitä niin kauan kuin jaksaa. Teatteri on hänelle myös tärkeä vaikuttamisen keino.

Marja Aaltio, teksti
Anitta Vuorisola, kuvat

Valkoiseen paitaan ja mustiin housuihin pukeutunut nainen liimaa viikset kasvoihinsa. Seela Sella astuu täpötäyden teatterikatsomon edessä Hitleriksi.

Tampereen Työväen Teatterissa keväällä pyörivä Hitler ja Blondi -näytelmä on saanut kiitosta kriitikoilta ja katsojilta. Rooli on näyttelijä Seela Sellan unelmarooli. Näytelmän kirjoittanut ja ohjannut Michael Baran tuli joskus kysyneeksi Sellalta, minkä roolin hän haluaisi vielä joskus näytellä. Hitlerin, Sella vastasi.

KUUNTELE: Seela Sella Kulttuuritoimituksen Marja Aaltion podcastin vieraana.

Sekä Baran että Sella ovat juutalaisia. Sella tutustui juutalaisuuteen miehensä Elis Sellan kautta. Pispalan likka päätti kääntyä juutalaiseksi, hän valitsi sen itse.

Michael Baran on syntynyt juutalaiseen sukuun ja perheeseen. Hänelle juutalaisuus ei ole valinta.

Näistä asetelmista syntyy Hitler ja Blondi, joka nähdään Tampereen Työväen Teatterin lisäksi myös Suomen Kansallisteatterissa Helsingissä ensi syksynä.

– Elis (Sella) sanoi aikoinaan, että mieti nyt tarkkaan, mitä kaikkea saat juutalaisuuden mukana. En olisi arvannut, mistä kaikesta saan vastata, sanoo Seela Sella podcastissa.

Seela Sella ja Marja Aaltio.

Sellan kevät – tai koko vuosi – on ollut kiireinen. Hitlerin ja Blondin lisäksi hänen taidoistaan voi nauttia myös Ihan Seelana esityksessä, Rakkauskirjeitä-näytelmässä ja Teräsleidit-elokuvassa.

Ihan Seelana kertoo Seela Sellan oman tarinan. Esityksen ytimenä on haastattelu, jossa Seela ja Kari Paukkunen käyvät yhdessä läpi Seelan elämäntarinaa ja työtä. Haastattelun väleissä on runoja ja pätkiä Seela Sellan rooleista.

Rakkauskirjeissä Sella loistaa yhdessä Esko Roineen kanssa.

– Esko soitti, että hänellä olis yks kiva juttu, oisko sulla aikaa siihen? Siinä ei tarvitse osata ulkoa. Tulen! Kun ei tarvitse osata ulkoa ja Eskon kanssa mihin vaan, kertoo Sella elävästi podcastissa.

Teräsleidien suosio yllätti tekijänsäkin. Tosin Sella muistuttaa, että naiset täyttävät teattereiden katsomot, mikseivät he siis menisi myös elokuvateatteriin katsomaan elokuvia, jotka on tehty heille.

Seela Sellan voi nähdä tällä hetkellä myös Ihan Seelana- ja Rakkauskirjeitä-esityksissä.

Seela Sella juuri nyt