Kulttuuritoimituksen virallinen podcast #8: vieraana Anitta Ahonen eli Iso A

13.12.2019

Kulttuuritoimituksen virallista podcastia emännöi Marja Aaltio, joka pohtii vieraiden kanssa kulttuuria kaikenlaisista näkövinkkeleistä. Välillä puhutaan myös vieraasta itsestään.

Marja Aaltio

Syöpäkortti on jo käytetty, tuumivat kollegat välillä stand up -koomikko Iso A:lle eli Anitta Ahoselle. Syöpäjutut tulivat hänen ohjelmistoonsa viitisen vuotta sitten, syksyllä 2014, kun hän peruukki vinossa syöpähoitojen jälkeen nousi lavalle. Päätös kertoa lavalla syövästä ei ollut kovin tietoinen.

‒ Eihän sinä vuonna tapahtunut mitään muuta kuin se helevetin syöpä. Oli vähän paineita, koska olin luvannut mennä sooloilemaan Poriin. Minulla oli vielä syyskuussa viimeinen sytostaattihoito, olin huonossa kunnossa vielä lokakuussa ja marraskuussa piti mennä sinne. Pakkohan mun oli yrittää tehdä niitä juttuja, että oli jotain esitettävää, muistelee Ahonen Kulttuuritoimituksen podcastissa.

Podcastissa Iso A pohtii myös kirjoittamisen vaikeutta, omia vakioaiheitaan ja ylipäätään stand upin ominaispiirteitä. Kertoopa hän senkin, mikä ammattiryhmä on vaikein pikkujouluyleisö stand up -koomikolle.

Anitta Ahosella on ollut kiivas keikkasyksy. Hän valloitti tänä syksynä myös Tampereen Komediateatterin lavan omalla sooloesityksellään. Se ei ollut hänen ensimmäinen sooloesityksensä, mutta ehdottomasti pisin, jonka hän on tehnyt. Soolot jatkuvat myös ensi syksynä.

Iso A ja ylipainovoimaa Tampereen Komediateatterissa 20.12.2019. Muija ja Tosimuija TTT-Klubilla 31.12.2019. Ahosen keikkakalenteri täällä.