Ilkka Remes kirjoitti jännityskirjan, joka ei ole jännittävä – arviossa Lohikäärmeen isku

07.10.2021
REMESlohi

Kuvat: Milla Von Konow / WSOY

KIRJAT | Suomalaisten kirjamarkkinoiden kärkinimen uusi jännitysromaani sijoittuu jälleen kansainvälisiin kulisseihin. Juoni alkaa levitä liian moneen suuntaan jo kirjan alussa.

”Yllätyksiä ei tapahdu. Ennakkoaavistukset roistoista ja hyviksistä pitää paikkansa loppuun asti.”

ARVOSTELU

1.5 out of 5 stars

Ilkka Remes: Lohikäärmeen isku

  • Äänikirjan lukija Aku Laitinen
  • WSOY, 2021.
  • 428 sivua.
Osta kirja tai kuuntele sitä ääni­kirja­palveluista, tuet samalla Kulttuuri­toimitusta!
BookBeat Nextory Storytel

Ilkka Remes on vuosia ollut suomalaisten kirjamarkkinoiden kärkinimi kansainvälisiin kulisseihin sijoittuvien jännitysromaaniensa takana. Remeksen ensimmäinen faktat ja fiktion vetävästi sekoittava aikuisten seikkailuromaani ilmestyi vuonna 1997, minkä jälkeen niitä on tullut tasaiseen tahtiin.

Monet isät, veljet, pojat ja poikaystävät saanevat tänäkin vuonna viimeistään joululahjaksi Remeksen uusimman, Lohikäärmeen iskun (WSOY, 2021). Samaan pakettiin on hyvä laittaa mukaan myös vihko ja kynä, jotta lukija voi piirtää karttaa tapahtumista ja pysyä kärryillä siitä kuka syyllistyy mihinkin juonitteluun.

Juoni alkaa levitä moneen suuntaan alkaa jo kirjan alussa. Upporikkaan venäläisen lapsi kidnapataan Levillä, virustutkijat ovat hengenvaarassa Kiinassa, kuten myös Venäjän presidentti Moskovassa. Suomen poliisijohto on joutunut kierojen demaripoliitikkojen näppeihin, mutta onneksi potkut saanut sankaripoliisi jatkaa urotöitään brittien kanssa. Kaiken takana omia etujaan ajavat Venäjä, Yhdysvallat ja Kiina.

Henkilögalleria on mittava, mutta valitettavasti kenenkään hahmo ei ala elää eikä kenenkään kohtalo kosketa. Jotkut poistuvat näyttämöltä ilman, että heitä olisi siellä edes tarvittu.

Yllätyksiäkään ei oikeastaan tapahdu. Ennakkoaavistukset roistoista ja hyviksistä pitää paikkansa loppuun asti − eikä sellainen jännityskirja oikeastaan ole jännittävä.

Leena Reikko

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua