Fosca Innocenti ratkoo kylmiä kaatoja Arezzossa – italialaissarja Yle Areenassa

17.01.2023
Fosca

Vanessa Incontrada on Fosca Innocenti. Kuva: Cristina Di Paolo Antonio / Banijay / Yle

TELEVISIO | Fosca on ihana sarja italiaa opiskelevalle, maassa matkailevalle, kuivakakkuja rakastavalle, viininnautiskelijalle ja italialaisesta muodista pitävälle. Siis kaikille.

”Kun Foscaa ahdistaa, hän poikkeaa korttelibaariin hyvän baarimikkoystävänsä paapottavaksi.”

ARVOSTELU

3 out of 5 stars

Fosca Innocenti

Kyllästyttävätkö komisario Montalbanon jaarittelevat apulaiset ja ylipitkät jaksot? Mutta silti haluaisit ratkoa murhaa Italian auringossa, aamuisen tiikerikakun muruja suupielistä pyyhkien ja Limoncelloa haroen?

Nyt onnistuu. Fosca Innocenti ratkoo kylmiä kaatoja Arezzossa. Ja aah, varmasti pääset aamiaispöytään hänen seurassaan tätinsä passaamana perintötalossa.

Fosca on nainen, jolla on kollegoina etupäässä naisia, joilta löytyy myös naisrakkaita. Sarja on rakennettu niin, että miehet peesaavat.

Kun Foscaa ahdistaa, hän poikkeaa korttelibaariin hyvän baarimikkoystävänsä paapottavaksi. Mies hellii, katsoo ruskeilla silmillään ja tarjoaa valkkarin tai grappan. Ja sitten taas hypätään rattiin.

Fosca ei ole ihan varma baarimikostaan, enemmän hän rentoutuu valkoisen ratsunsa selässä auringonkukkapelloilla.

* *

Fosca on ihana sarja italiaa opiskelevalle, maassa matkailevalle, kuivakakkuja rakastavalle, viininnautiskelijalle ja italialaisesta muodista pitävälle. Siis kaikille.

Fosca ei ole myöskään mikään painonvartija. Kakut maistuvat ja napostelu kuuluu seurusteluun.

Tarinat eivät ratkea yhdessä jaksossa, joten juoniin on saatu kaarta mukavasti. Alkujakson kodittoman kohtalo aukeaa yllättäviin suuntiin.

* *

Hähää, Suomen harmaa hyhmä on kyllä hienoa graafisine ulottuvuuksineen, mutta tässä sarjassa pääset myös ihailemaan Arezzon arkkitehtuuria.

Anne Välinoro

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua