Poikkeustila #12: Mikael Mattila

22.04.2020
mikael mattila poikkeustila 06 1

Poikkeustila-sarjassa ihmiset kuvaavat sitä, miltä heidän maailmansa näyttää nyt. Toimittaja Mikael Mattila sulkeutui maaliskuussa kotiseudulleen Karjaalle. Arjen askareista selviämisen lomassa hän on tallentanut vanhan kotikaupunkinsa pysähtyneitä tunnelmia Zones Without People -nimiselle Instagram-tilille.

Kotikaupunkia juhlistava teksti pian purettavan kirjasto-poliisi-matkahuolto-kompleksin seinässä 12. huhtikuuta.

Sää on ollut pääosin aurinkoinen. Tässä Backgrändin kylässä 21. maaliskuuta otetussa kuvassa tulee kuitenkin räntää.

Bäljarsin teollisuusalueella sijaitsevaan metsikköön kajastavat katuvalot herättävät Twin Peaks -fiiliksiä. Kuva otettu 2. huhtikuuta.

Eräs Karjaan erikoisuuksista on vesitorni, jonka uumenista löytyy myös observatorio. Kuva otettu 8. huhtikuuta.

1400-luvun lopulla rakennettu Karjaan kirkkokin on ollut melko hiljainen. Kuvassa oleva kellotapuli on vuodelta 1768. Kuva otettu 24. maaliskuuta.

Karjaa on tunnettu käsipallokaupunki, ja BK-46 voitti lajin runkosarjan tänäkin vuonna. Sen sijoitus ylemmässä jatkosarjassa oli kolmas, kun Käsipalloliitto päätti lopettaa kauden kesken 19.3. Kuva joukkueen vanhasta bussista otettu 22. maaliskuuta.

Myös Karjaan urheilukenttä on pysynyt tänä keväänä hiljaa. Näin oli myös viime perjantaina, 17. huhtikuuta.

Mikael Mattila, kuvat ja kuvatekstit

Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka osaa valokuvaamisen lisäksi soittaa myös jouhikkoa. Kuvat on otettu Huawein Honor 10 -puhelimella ja kertakäyttöfilmikameraa emuloivalla Kuji Cam -sovelluksella. Hänen Zones Without People -kuvabloginsa löytyy täältä