Keitä olivat historian yläosattomat naiset? Livestriimi Himmelblaun Rinnat-näyttelystä ke 5.1. klo 16.30

04.01.2022
tissi2 kopio

Rinnan katse lyhytelokuvassa Rinnat. Kuva: Aino Mäkinen

KESKUSTELU | Kulttuuritoimituksen järjestämän keskustelun voi seurata livestriiminä Grafiikanpaja Himmelblaun tai Kulttuuritoimituksen Facebook-sivuilta.

Kulttuuritoimitus

Antiikin naiset saivat paljastaa rintansa myös muulloin kuin imettäessään. Tänä päivänä yläosattomuus on rinta-aktivistien lempiaihe.

Mikä rajaa soveliaan rintojen paljastuksen muusta yläosattomuudesta? Kulkeeko raja paljaissa nänneissä?

Miksi Kleopatra on kuvattu taidehistoriassa lähes aina yläosattomissa? Entä miten taidehistoria on käsittänyt naisen kenties kiehtovimman ruumiinosan?

Galleria Himmelblaussa esillä olevan Rinnat-näyttelyn kokoajan Anne Välinoron kanssa aiheesta keskustelevat FT Jaakkojuhani Peltonen ja historioitsija, lehtori Ville Vuolanto Tampereen yliopistosta.

Onko rintansa paljastava nainen vahva soturi vai suojaton hyväksikäytettävä?

Keskustelu on seurattavissa livestriiminä keskiviikkona 5.1.2022 klo 16.30–17.45 sekä Grafiikanpaja Himmelblaun että Kulttuuritoimituksen Facebook-sivujen kautta.

Tauolla Tuija Kervinen lukee eroottisen novellinsa. Novelleja on myynnissä galleriassa.

Tapahtuma on myöhemmin katsottavissa tallenteena Kulttuuritoimituksen Youtube-kanavalta.

Maria imettää S Maria Trast

Maria imettää Jeesus-lasta. Kuva: Ville Vuolanto

* *

Galleria Himmelblaun Kutomosalissa on parhaillaan esillä teemaan kuuluva näyttely Meitä vastassa on vaarallinen rinta. Sen valokuvat on kuvannut Emil Bobyrev. Kehoina kuvissa ovat Susanna Lyly ja Anne Välinoro.

Rinnat (7 min., 2021) lyhytelokuva on Anne Välinoron ja Jan Seniuksen yhteistyön tulosta. Livelähetyksen päätteeksi esitetään Rinnat-lyhytelokuva.

Rinnat-keskustelu livestriiminä Galleria Himmelblausta ke 5.1. klo 16.30. Seurattavissa Grafiikanpaja Himmelblaun että Kulttuuritoimituksen Facebook-sivujen kautta.

Rinnat-näyttely avoinna 9.1.2022 asti, ke–pe 11–18, la–su 12–16. Suljettu ma, ti ja juhlapyhinä. Näyttelyvieraiden toivotaan käyttävän maskeja ja saapuvan vain terveinä paikalle. Himmelblau tarjoaa maskit ja käsidesit.

anne2

Veden varassa. Kuva: Emil Bobyrev

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua